Zsidó szervezetek üdvözlik, hogy a YouTube letiltotta az antiszemita Iszlám Nemzet videóit

A zsidó szervezetek pozitívan reagáltak arra a héten érkezett hírre, miszerint a YouTube közösségi médiaóriás letiltotta a platformjáról a Louis Farrakhan vezette antiszemita muszlim szervezetet.

A Nation of Islam (Iszlám Nemzet) csatornájának eltávolítása a YouTube részéről egy, a gyűlöletbeszéd megszüntetésére irányuló szélesebb körű akció része volt, a vállalat irányelvei szerint 25 000 csatornát töröltek – írja az The Algemeiner.

„Szigorú irányelveink tiltják a gyűlöletbeszédet a YouTube-on, és megszüntetünk minden olyan csatornát, amely ismételten vagy súlyosan megsérti ezeket az irányelveket”

– áll a társaság október 2-án kelt közleményében. Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) a Twitteren közölte, hogy üdvözli a döntést, kijelentve, hogy Farrakhan

„túl sokáig használta a platformot megafonként antiszemita és homofób kirohanásaihoz”.

A Los Angeles-i székhelyű Simon Wiesenthal Center (SWC) közölte, hogy évek óta szorgalmazza a Nation of Islam betiltását, ezért a YouTube lépése fontos volt.

Snoop Dogg kiállt egy antiszemita hitszónok mellett

A zenész annyit tett hozzá, hogy ha nem tetszik, „tiltsatok le, b***!”

A nyár folyamán több YouTube-felhasználó indított kampányt Farrakhan július 4-i háromórás beszédének eltávolítása érdekében, melyben a zsidókat „Sátánnak” nevezte, akiknek agyát „az igazság kövével kell szétverni”.

Farrakhan régóta szorgalmazza azt az elképzelést, hogy az amerikai zsidók a „Sátán zsinagógáját” alkotják és évtizedek óta hatalmat gyakorolnak a kormány, a média és az oktatás felett.

„Nemzetközi bankárok finanszírozták Hitlert, miközben a szegény zsidók meghaltak, így a nagy zsidók voltak a gyökerei annak, amit holokausztnak hívnak” – jelentette ki Farrakhan 1995-ben. „A kis zsidókat szappanná változtatták, míg a nagy zsidók azzal mosakodtak”.

Madonna is promózta az antiszemita Farrakhan beszédét

Hétszázezren is megnézték Madonna Instagram-posztját, amelyben az antiszemita nézeteiről ismert amerikai szónok beszédét népszerűsíti.