Izrael éjszaka megint lecsapott a gázai terroristákra

A lépés válasz volt arra, hogy a Hamász rakétatámadást hajtott végre Izrael ellen, ám szerencsére semmilyen kárt nem okozott.

Az Izraeli Védelmi Erők az éjszaka támadást hajtott végre a Gázai övezetben, miután ottani terroristák rakétát lőttek ki a zsidó állam déli területére. A rakéta egy mezőn csapódott a földbe. Robbanása némi riadalmat okozott a környéken, de más következménye nem lett.

„Röviddel ezelőtt, az Izraeli Védelmi Erők légi járműve egy Hamász terrorszervezethez tartozó katonai pozíciót támadott a Gázai övezet déli részén” — idézte az Új Kelet online a hadsereg Twitter-üzenetét.

Az izraeli hadsereg irányelvéhez hűen az övezet irányítóját, a Hamászt teszi felelőssé mindenért, ami a területén történik vagy onnan ered. Sérülésről nem érkezett jelentés — írja az izraeli magyar lap.

Hétfőn, helyi idő szerint röviddel este fél 9 előtt, aktiválódtak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezettel határos Kerem Salom közösségben. A hadsereg egy rakétaindítást azonosított az övezetből a zsidó állam felé.

A legutóbbi gázai rakétatámadásokra szeptember 15-én és 16-án került sor, válaszul az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein Izraellel kötött normalizációs megállapodására. Gázai terroristák összesen 15 rakétát lőttek ki Izraelre, melyből a Vaskupola védelmi rendszer elfogott kilencet — emlékeztet az Új Kelet online.

A rakétákra reagálva az izraeli hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben, megsemmisítve a terrorszervezet számos pozícióját.

A támadás az augusztus végén elért legfrissebb tűzszüneti megállapodás megszegésének minősült, ami Katar közvetítésével született.

Az Új Kelet online teljes cikkét itt olvashatja el.

Erdogan elérte, hogy 15 év után újra választásokat tartsanak a palesztinok

A Gázát irányító Hamász palesztin terrorszervezet és a Ramallahból Ciszjordániát kontrolláló Fatah egyezséget kötött Törökországban.