Magyarország gyorssegélyt ad az örmény menekülteknek

Magyarország 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját – írja az Index.hu.

A portál szerint erről Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár számolt be közösségi oldalán.

A politikus reagált azokra a támadásokra, amelyek az azeri oldal egyoldalú támogatását és a segítségnyújtás elmaradását kérték számon az Orbán-kormányon és magán az államtitkáron.

A hirtelen keresztényvédővé avanzsált politikusok ártatlan emberek tucatjainak tragikus halálát saját politikai érdekeikre felhasználva kérték rajtam számon a nyilatkozatot

– jelentette ki Azbej.

A Hungary Helps – Magyarország segít program most a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével juttatja el a gyorssegélyt Örményországba.

Az államtitkár kiemelte:

Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel.

Azbej Tristan államtitkár: nem Izrael nyomja el a palesztinokat, hanem a Hamasz

A keresztény palesztinokat egyedül Gázában éri elnyomás – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára a Mandinernek adott interjúban.