Emmy-díjat nyert az Unortodox

Bár a brooklyni haszidok életéről szóló Netflix-sorozat, az Unortodox főszereplői nem kapták meg az elismerést, a rendezője elnyerte az Emmy-díjat a a virtuális átadón. 

A koronavírus járvány miatt idén online tartották az amerikai Televíziós Akadémia díjkiosztó ünnepségét. A jelöltek között volt a Netflix sorozata, az Unortodox is, amely egy kiugrott haszid lány történetét meséli el.

A sorozatot nyolc kategóriában jelölték, de végül csak egy Emmy-díjat vihetett haza, amit a rendező Maria Schrader nyert meg – írja a Jerusalem Post. 

Az átadót egy üres színházteremben tartották, a sztárok pedig a saját otthonaikból jelentkeztek be, az este házigazdája Jimmy Kimmel volt.

Az elmúlt évekhez megszokottan a díjazottak beszédükben politikai témákat is említettek, és többen viseltek Black Lives Matter feliratot a ruházatukon.

Shira Haas az Unortodox főszereplője Izraelből jelentkezett be az átadóra. A színésznőt a „legjobb női főszereplő tv filmben vagy mini-sorozatban” díjra jelölték, amit végül Regina King kapott meg a Watchman című sorozatért.

Egy másik zsidó kötődésű sorozat, a Schitt’s Creek viszont letarolta a vígjáték-kategóriákat.

Eugene Levy átveszi a legjobb férfi főszereplő díját fotó: EPA/EMMY AWARDS

A zsidó származású Julia Garner pedig megnyerte a legjobb női mellékszereplő díját az Ozark című Netflix-sorozatban nyújtott alakításáért.

A díjátadó több, mint három órásra húzódott, annak ellenére, hogy minden online zajlott.

Csak a rendhagyónak van hírértéke

Bevallom, elfogult vagyok a Netflix új, Unortodox című sorozatával szemben, mivel majd egy évtizedet éltem a filmben bemutatott haszid közösség vonzáskörzetében. Megyeri A. Jonatán írása.