Elárverezik a Brooklyn Múzeum gyűjteményének több darabját

A New York-i múzeum a pandémia okozta válságos pénzügyi helyzetből csak így tud talpra állni, és biztosítani a fennmaradást.

„Nagyon nehéz számunkra, de ez a legjobb az intézménynek, és így tudjuk biztosítani a gyűjtemény hosszú távú fennmaradását és karbantartását” – fogalmazott Anne Pasternak, a múzeum igazgatója a The New York Timesnak.

A 12 műalkotás között, amelyre októberben a Christie’s árverésén licitálni lehet, idősebb Lucas Cranach és Gustave Courbet festményei is szerepelnek.

Az október 1. és 15. közötti aukció sztárjának Cranach „Lucretia” című, 1526-27 körül keletkezett festménye ígérkezik, amely a becslések szerint 1,8 millió dollárért kelhet el.

1200px-Brooklyn_Museum_Night_2015.jpg (1200×800)
A Brooklyn Múzeum éjjeli megvilágításban. Fotó: Wikipedia

Az Egyesült Államok Múzeumigazgatóinak Szövetsége a koronavírus-járvány okozta válság miatt korábban két évre felfüggesztette azt a szabályozást, amely alapján a múzeumok gyűjteményeiben szereplő darabokat csak új művek vásárlása érdekében lehet áruba bocsátani.

A pandémia súlyosan érintette New York kulturális ágazatát.

Az 1887-ben megnyílt, 160 ezer természettudományi, néprajzi és 19-21. századi szépművészeti tárgyat őrző Brooklyn Múzeum egyébként, amely a metropolisz második legnagyobb kiállítási központja, hathónapos szünet után fogad újra látogatókat.

Esküvők miatt nőhet a fertőzöttek száma New York ortodox zsidói körében

Az újonnan közzétett adatok szerint a megbetegedések aránya a zsidó közösségekben négyszerese az átlagnak.