A vuhani laborban készült a koronavírus — állítja egy hongkongi kutató

Dr. Li-Meng Yan a hét elején egy internetes oldalon közölte a világgal: bizonyítékai vannak állításaira. Azóta a mainstream média többnyire ignorálja, a Twtitter pedig letiltotta.

Dr. Li-Meng Yan a minap mégis egy meghatározónak számító amerikai televíziós csatornának, a Fox News-nak adott rövid interjút. Ebből szemezgetett a New York Post, az egyik legismertebb amerikai pletyka-hírmagazin.

„Nem akarják (a kínai vezetés), hogy az emberek megtudják az igazságot. Ezért tiltottak le, és ezért hallgattattak el, ezért vagyok útjában a Kínai Kommunista Pártnak, amely el akar tüntetni”

— fogalmazott a Hong Kong School of Public Health korábbi virológus kutatója.

A szakembernek most a Twitter letiltotta a profilját, vélhetően azért, mert azt állítja, hogy a COVID19-et, közkeletűbb nevén a koronavírust, egy kínai laboratóriumban állították elő.

200916-li-meng-yan.jpg (2000×1333)
Dr. Li-Meng Yan

A kutató szerint a SARS-CoV-2 nevű vírus olyan biológiai jellegzetességeket mutat, amelyek nem jellemzőek a természetben megtalálható, az állatokat és embereket egyaránt fertőzni képes úgynevezett zoonótikus vírusokra.

Dr. Li-Meng Yan azt is határozottan állítja — szerinte dokumentumokkal alátámasztva –, hogy a szóbanforgó laboratórium a vuhani. A vírus elsőként ebben a kínai városban ütötte fel a fejét tavaly télen.

Szerinte a vírus előállításához hat hónapra volt szüksége a vuhani laboratórium munkatársainak, akik mindezt ennyi idő alatt „kényelmesen végre tudták hajtani”.

Járvány Izraelben: rekordszámban vannak lélegeztetőgépen betegek

Megkezdődött a járvány miatti országos leállás. A kormányfő szerint az ünnepek után további korlátozások jöhetnek.