Díjat nyert a Barta Tamásról szóló film

Hajdú Eszter zenés dokumentumfilmje díjat nyert a horvátországi History Film Fesztiválon. 

A film készítői juttatták el azt az információt a Neokohnnak, hogy a  Siess haza, vár a mama! című film, amely Barta Tamásról, az LGT zenekar legendás gitárosáról szól, díjat nyert a rangos rujnai fesztiválon.

A dokumentumfilmet a Legjobb Zene-díjjal jutalmazta a zsűri, amely így indokolta döntését: „A Siess haza, vár a mama kiválóan mutatta be Barta Tamás élettörténetét a zenéjén keresztül. A zenét nagyon jól vegyítették a vágások ritmusával elősegítve azt, hogy a történetet érzelmekkel mesélje el a film. A zene volt az alapja annak, hogy a film érzelmileg vonzza a nézőt, és a ma már sok szempontból elképzelhetetlen, hajdani világot, a történelem akkori szakaszát le tudja festeni.”

Korábban az is kérdés volt, hogy jogi bizonytalanságok, illetve fenyegetések miatt egyáltalán bemutathatják-e a filmet a nemzetközi közönségnek.

Ki ölhette meg az LGT sztárgitárosát?

Kultúrtörténeti emlékfilmnek indult, de lehet, hogy folytatásos krimi-dokumentummá érik Hajdú Eszter legújabb alkotása. Interjú a holokauszt-traumával küszködő anya egyetlen fiáról, Barta Tamásról, az LGT egykori szupersztárjáról.