„Reméljük, meghalnak” – BLM-tüntetők blokkolták a kórházat, ahol két lelőtt seriffet ápolnak

A kaliforniai tisztségviselők egy autóban ültek, amikor egy ismeretlen személy váratlanul többször rájuk lőtt.

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba két Los Angeles-i seriffet, akiket szolgálat közben ért fegyveres támadás. A Daily Wire szerint az eset helyi idő szerint szombat este 10 órakor történt, amikor a tisztségviselők a kaliforniai Compton egyik metróállomásánál tartózkodtak járművükben.

A hivatalos közlemény szerint az egyenruhásokra többször is lövést adott le az elkövető, akit eddig nem sikerült elfogni. A szolgálatot betöltő férfit és nőt a történtek után azonnal egy helyi kórházba szállították.

A történtekről készült utcai felvételeket a Los Angeles-i rendvédelmi szerv a Twitteren közölte:

LA County Sheriffs on Twitter: „Update: The gunman walked up on the deputies and opened fire without warning or provocation. pic.twitter.com/cBQjyKkoxJ / Twitter”

Update: The gunman walked up on the deputies and opened fire without warning or provocation. pic.twitter.com/cBQjyKkoxJ

Nem sokkal később szintén a Twitteren jelentek meg felvételek arról, hogy a BLM-mozgalom (Black Lives Matter) szimpatizánsai megjelentek a kórháznál, hogy megnézzék, mi történt a „gyilkosokkal”. Az erről szóló egyik videóleírás szerint a csoport tagjai „ünnepelni” mentek a St. Francis Kórházhoz, ahol a lelőtt seriffeket gondozzák.

A Los Ageles-i seriffek szervezete megerősítette, hogy a sérülteket ápoló kórház sürgősségi ellátójánál tüntetők gyűltek össze, akik eltorlaszolták a bejáratot és kijáratot.

„Reméljük, hogy meg fognak halni” — kiabálták a demonstrálók a helyszínen, ahol két személyt letartóztattak, miután többszörös felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak együttműködni a rendőrséggel.