Izrael letartóztatta a Hamász több tucat tagját

Az izraeli biztonsági erők hétfőről keddre virradóra széles körű razziákat végeztek Ciszjordánia (Júdea és Szamária) Palesztin Hatósághoz tartozó területén, letartóztatva a terrorszervezet számos tagját – írja az Új Kelet online.

Bár az izraeli és a palesztin média szerint közel 50 hamászos került letartóztatásra, az Izraeli Védelmi Erők “csupán” 21-et erősített meg.

A katonai szóvivő kijelentette, hogy a művelet nem kapcsolódott konkrét Hamász-összeesküvéshez, a letartóztatásokat a szokásos terrorista tevékenységek eredményezték: izraeli civilek és katonák kövekkel dobálása, valamint az izraeli biztonsági erők elleni erőszakos tüntetéseken való részvétel – írja az izraeli magyar lap.

A Palesztin Hatóság hivatalos Wafa híroldala legalább 43 gyanúsított letartóztatásáról számolt be a júdeai Hebron területén, akiknek több mint a fele, palesztin biztonsági források szerint, egykori fogoly volt.

22 palesztint, köztük 9 korábbi foglyot, Dura közösségben tartóztattak le. A többiek Hebron, Jatta, al-Dahrije, Bani Naim, Arroib menekülttábor, Beit Ummar, Szair és Szourif lakosai voltak.

Az izraeli hadsereg továbbá letartóztatott négy személyt Betlehemben és egyet Tulkarmban.

Izrael-ellenes dzsihádról tárgyalt a Hezbollah és a Hamász

Az Irán által támogatott két terrorszervezet vezetőit a „cionista elnyomók” és az amerikai érdekek elleni összefogás kovácsolta egybe.