Vučić látszólag meglepődött azon, hogy egy éven belül Jeruzsálembe költözteti a szerb követséget

Aleksandar Vučić szerb elnök történelmi jelentőségű eseményen vett részt, a Szerbia által el nem ismert Koszovó vezetőivel folytatott háromoldalú tárgyalásokat Washingtonban, melyen a két ország gazdasági kapcsolatai normalizálásáról is megállapodott – írja a 444.hu.

Épp ezt ünnepelték, amikor a közös sajtótájékoztatójukon Donald Trump amerikai elnök külön is megdicsérte Vučićot, mert „Szerbia elkötelezte magát, hogy még ebben a hónapban kereskedelmi irodát nyisson Jeruzsálemben, ahova júliusig a nagykövetségét is átköltözteti”.

Jasmin Mujanović on Twitter: „Footage that certainly makes it appear that Vucic did not realize he had agreed to moving the Serbian embassy to Jerusalem – or at least not by July, Trump states. Comedy of errors. pic.twitter.com/0QlzmYM3GY / Twitter”

Footage that certainly makes it appear that Vucic did not realize he had agreed to moving the Serbian embassy to Jerusalem – or at least not by July, Trump states. Comedy of errors. pic.twitter.com/0QlzmYM3GY

A 444.hu cikke így folytatja:

„Igen ám, de Vučić különös gesztusokkal reagált a dicséretre. Előbb kikerekedett a szeme, majd az előtte heverő szerződést kezdte sietve lapozgatni, hogy kiderítse, mit is írt alá, Végül kitekintett tanácsadóira, és lemondó arckifejezéssel visszaejtette a papírt a mappába, egészen meggyőzően alakítva egy olyan embert, aki abban a pillanatban értesül róla, hogy mit is írt alá.”

Mint lapunk is megírta, az amerikai elnök bejelentette azt is, hogy Belgrád – összhangban az amerikai politikával – szintén áthelyezi izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe. A muszlim többségű Koszovó pedig elismeri Izraelt, a két ország diplomáciai kapcsolatot létesít.

A 444.hu teljes cikke itt olvasható.

Trump: Belgrád is áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe

Szerbia és Koszovó megállapodott a gazdasági kapcsolatok rendezésében – jelentette be az amerikai elnök.