„Eljött a zsidó polgárjogi mozgalom ideje”

Brooke Goldstein, zsidó közösségi aktivista, a Lawfare Project nevű jogvédő szervezet alapítója a Newsweek honlapján arról írt, hogy a zsidók lelkesen részt vesznek minden kisebbség melletti kiállásban, csak a saját védelmüket hanyagolják el.

A különböző elnyomott kisebbségek együttes védelme Goldstein szerint természetes dolog a zsidó nép számára, hiszen ők a világ legrégebb ideje üldözött népe. Napjainkban az olyan jelzések, mint a “Black Lives Matter” (BLM), a “Love is Love”, és még egy csomó egyéb jelszó fontos ügyekre hívja föl a figyelmet, de nem vonatkoznak a mi közösségünkre – írja Goldstein. Az ilyesfajta lelkesedés és támogatás töredékét sem lelhetjük föl, amikor saját közösségünket éri támadás – idézi a Szombat a szerző írását.

Goldstein emlékeztet: néhány hónapja Lihi Aharont zsidósága miatt érte brutális támadás a New York-i metrón, és senki sem tiltakozott. Josef Neumannra machetével támadtak egy hanukka partin Monsey-ben, de senki sem vonult az utcákra igazságot követelve. Amikor négy zsidót lőttek le Jersey City egyik kóser üzletében, nem omlott össze az Instagram a felháborodott üzenetektől.

A zsidók ellen mostanában akármi megengedett az országban —

írja Brooke Goldstein, megemlítve azt is, hogy zsidó ismerősei közül is csak néhányan vették maguknak a fáradságot, hogy a történeteket megosszák a közösségi médiában. Ehelyett a zsidó baloldal az LGBTQ emberek, a fekete életek, a női jogok érdekében, és ismét csak Trump elnök ellen mozgósít.

A szerző szerint ezért itt az ideje, hogy olyan mozgalmat indítsanak el, amely békés közvetlen akciókon keresztül jut el a zsidó felszabadításhoz és ahhoz, hogy igazságot szolgáltassanak az antiszemita támadások áldozatainak. Érezzék a zsidógyűlölők tettük következményeit. A zsidó közösség nem tolerálhatja többé az elavult sztereotípiákat és alkalmi kirekesztéseket.

A Szombat teljes cikkét itt olvashatja el.

Katolikus adománygyűjtés a leégett Chabad központért

Folytatódik a támadások sorozata közös judeo-keresztény örökségünk ellen – közölte a pénzgyűjtő akciót kezdeményező Tim McIntire atya.