Tömegek hagyják el Manhattan elit negyedét, miután a polgármester beköltöztette a hajléktalanokat

Az Upper West Side lakosai perrel is fenyegetik a városvezetést, mert a demokrata polgármester a negyed luxusszállodáiba költöztette a hajléktalanokat. 

Manhattanben a hétvégén tömegével érkezetek a költöztető kamionok, bár az augusztus vége egyébként is népszerű költözési időszak a helyiek szerint „exodus” indult a városból – számolt be a Daily Mail.

Az Upper West Side, New York egyik legnépszerűbb része, azonban a karantén és a városvezetés ellentmondásos intézkedései miatt, tömegével hagyják el a negyedet a lakók.

Az elmúlt hetekben megnőtt az elégedetlenség az egyébként is népszerűtlen polgármester ellen miután, Bill de Blasio az Upper West Side előkelő luxusszállodáiba költöztette a hajléktalanokat. A helyi lakosok perrel fenyegetik a városvezetést, de úgy tűnik többen nem várják meg a lassú igazságszolgáltatást.

A helyiek szerint a lépést követően jelentősen megnőtt a bűnözés a környéken, drogosok, prostituáltak jelentek meg az utcákon, és a járdák tele vannak emberi ürülékkel. Egyes lakók szerint szexuális bűnözők is megjelentettek a negyedben.

A helyi önkéntes őrzővédő szervezet a Guardian Angels vezetője Curtis Sliwa szerint az Upper East Side lakosai „tömeges evakuálásba kezdtek.” Sliwa több költözködővel is beszélt, akik mind jelezték, nem csak a várost, hanem az államot is elhagyják. Sokan úgy érzik, hogy a koronavírus és a karantén csapásai után, még a környék leamortizálódását már nem tudják tolerálni.

Az emberek a költöztetőkért állnak sorban: 

Greg Kelly on Twitter: „The exodus of New York. Big lines this morning at UHAUL. CATASTROPHIC setbacks in quality of life –people have had enough. pic.twitter.com/5StqXtKWQO / Twitter”

The exodus of New York. Big lines this morning at UHAUL. CATASTROPHIC setbacks in quality of life –people have had enough. pic.twitter.com/5StqXtKWQO

Több költöztető cég jelezte, hogy éjjel nappal dolgoznak, mert olyan sokan hagyják el New Yorkot és az esetek nagy részében az államon kívülre költöznek.

„Ezek az emberek azok, akik megválasztották de Blasiót, ez egy progresszív és liberális környék, most pedig gyűlölik őt, mert sokan úgy érzik tönkretette a várost” – mondta Silva.

Jelenleg 13 ezer hajléktalannak biztosít a város hotelszobát, ami több, mint 2 millió dollárba kerül. A városvezetés szerint ezzel segítenek a nehézségben levő szállodáknak.

A polgármesteri hivatal vezetői kiállnak a döntés mellett, a lakók panaszai ellenére Bill de Blasio szerint még hat hónapig tarthat a program.

Összeszólalkozott a zsidókkal a New York-i polgármester

Blasio letartóztatásokkal fenyegette meg a zsidó közösséget, miután a koronavírus miatt elhunyt Chaim Mertz rabbi temetésén több ezer ultraortodox gyászoló vett részt.