Hat minnesotai demokrata polgármester Trump újraválasztását támogatja

Minnesota államban törtek ki a George Floyd halála miatti első tüntetések, amelyeket később tömeges rongálások, gyújtogatások és erőszak követett. 

Hat demokrata polgármester jelentette be a függő államnak számító Minnesotában, hogy Donald Trumpot támogatják a novemberi választásokon. A döntésüket azzal indokolták, hogy „túlságosan balra tolódott a párt” és magukra hagyta őket – számolt be a Daily Wire. 

A polgármesterek levélben jelezték, hogy Trumpot fogják támogatni, és nem Joe Bident, és legfőbb indokaikként a gazdasági kérdéseket hozták fel.

„Mint sokan mások a régióban, mi is is évtizedeken keresztül a demokratákra szavaztunk. (…) A Joe Biden féle politikusok soha nem segítettek minket. (…) Ma már felismerhetetlenné vált a demokrata párt, már nem mondhatja el magáról, hogy ő a dolgozó emberek pártja. Nem mi hagytuk el a demokrata pártot, hanem az hagyott el minket”

– írták a levélben.

A polgármesterek dicsérték a Trump adminisztráció gazdasági lépéseit, az adócsökkentést és a Kínával szembeni fellépést. A politikusok szerint az elnök újraélesztette a vidéket, és reményt hozott, hogy újra talpra fognak állni.

„Az idei választáson sok minden múlik, de a legnagyobb veszélyben a munkáink, a gazdaságunk és az életmódunk van. Trump elnök történetünk egyik legjobban működő gazdaságát produkálta, és Trump ezt újra megfogja tenni. Ő továbbra is harcolni fog minden amerikaiért, párt hova tartozástól függetlenül és továbbra is ki fog állni az átlagos dolgozókért”

– olvasható a levélben.

Trump a republikánus nagygyűlést követően megközelítette a népszerűségi felmérésekben Joe Bident és egyre inkább úgy tűnik, hogy sokkal szorosabb lesz a választás, mint amire sokan az elmúlt években számítottak.

Lezárja Amerikát, ha megválasztják Bident

Elnökké választása esetén teljesen lezárná az Egyesült Államokat és annak gazdaságát a koronavírus-járvány miatt a demokrata jelölt.