Agyonlőttek Portlandben egy férfit egy tüntetés alatt

Agyonlőttek az Egyesült Államokban egy férfit az Oregon állambeli Portlandben helyi idő szerint szombat este, miközben Donald Trump amerikai elnök támogatói és bírálói tüntetéseket tartottak a városban – jelentette a helyi sajtó.

Becslések szerint mintegy 2500 Trump-párti demonstráló több száz járművel konvojban vonult át a városon, és a menet összetűzésbe keveredett baloldali ellentüntető csoportokkal. Nem világos, pontosan milyen események vezettek a lövések eldördüléséhez, és a rendőrség nem erősítette meg, hogy a gyilkosság közvetlenül összefüggésbe hozható lenne a demonstrációkkal.

Az áldozat a hírek szerint a Trump-párti menet tagja volt. A rendőrség vizsgálja az incidenst, nem közölték, ki lehetett az elkövető.

Andy Ngô 🏳️‍🌈 on Twitter: „It sounds like someone is shouting, „We got a Trumper right here” just before the shots are fired and the man is killed. pic.twitter.com/MMCnp5iwtj / Twitter”

It sounds like someone is shouting, „We got a Trumper right here” just before the shots are fired and the man is killed. pic.twitter.com/MMCnp5iwtj

Portlandben rendszeresek a tüntetések azóta, hogy május végén Minneapolisban egy afroamerikai férfi meghalt egy brutális rendőri intézkedés következtében. Szerte az Egyesült Államokban heteken keresztül tömegek tüntettek a feketék elleni rendőri túlkapások miatt.

Andy Ngô 🏳️‍🌈 on Twitter: „Antifa burn a US flag to celebrate the death of the man shot in downtown Portland. They call him a „fascist” despite not knowing who he is. #PortlandRiots https://t.co/3CjdcWDl1S / Twitter”

Antifa burn a US flag to celebrate the death of the man shot in downtown Portland. They call him a „fascist” despite not knowing who he is. #PortlandRiots https://t.co/3CjdcWDl1S

Szerdán a Wisconsin állambeli Kenoshában tört ki lövöldözés tüntetők között, akkor két ember vesztette életét.

„Szabad Palesztinát” követelő graffiti a kenoshai zsinagógánál

A rabbi szerint az imaházuktól alig pár utcányira komoly randalírozás volt, de nagyobb kárt nem érte őket.