Gyújtogatás a Delaware-i Egyetem Chabad központjában

Gyújtogatás okozott tüzet néhány napja az egyetem zsidó ortodox diákközpontjában – közölte az állami tűzoltóság helyettes vezetője.

A JTA beszámolója szerint Michael Chionchio ugyanakkor leszögezte, hogy a vizsgálat nem állapította meg gyűlölet-bűncselekmény elkövetését. Az ügyben azonban még tart a bűnügyi nyomozás, és minden irányba vizsgálódnak.

A tűz okozta kárt eleinte 75 ezer, mostanra 150-200 ezer dollárra teszik. Az egyetemi Chabad diákcsoport a GoFundMe-n közösségi adománygyűjtésbe kezdett a campus Chabad-központjának helyreállítására.

Newark polgármestere, Jerry Clifton egy interjúban szívszorítónak nevezte, hogy szándékosan okoztak tüzet az ortodox zsidó diákközpontban. „Ez a visszataszító ellenséges cselekedet fenyegeti a befogadó, szívélyes közösségeinket. Együttérzek a zsidó közösséggel és azokkal, akiket érint ez a tragédia.”

Helyi lapok szerint három órára és összesen 45 tűzoltóra, köztük szomszéd tűzoltóságokról érkezettekre volt szükség megfékezni a Delaware-i Egyetem campusán a tüzet.

Már Bibliát is égetnek a portlandi zavargásokon

Eddig szövetségi épületeket, üzleteket, vagy akár rendőröket is megtámadtak az amerikai városban a tüntetők, akik a mostani hétvégére új célpontot találtak: a Bibliát.