Már Bibliát is égetnek a portlandi zavargásokon

Bibliát égetnek az utcán Portland amerikai városban a zavargások résztvevői, akiknél Black Lives Matter feliratú táblák vannak, derült ki egy Twitterre feltöltött videóból – írja a The Federalist.

„Baloldali aktivisták jó pár Bibliát vittek magukkal, hogy elégessék azokat a szövetségi törvényszék épülete előtt Portlandban”

– írta Ian Cheong, aki feltöltötte a felvételt a Twitterre.

Ian Miles Cheong on Twitter: „Left-wing activists bring a stack of Bibles to burn in front of the federal courthouse in Portland. https://t.co/lYWY0x8n8P / Twitter”

Left-wing activists bring a stack of Bibles to burn in front of the federal courthouse in Portland. https://t.co/lYWY0x8n8P

(A felvételt azonban nem ő készítette, azon jól látszik a Ruptly logója, amely egy németországi székhelyű videós hírügynökség, ami a nemzetközi sugárzású, orosz RT televízióhoz tartozik, amelyet állami forrásokból finanszíroznak – a szerk.)

Később a poszt alatt hozzáfűzte, hogy ezek az erőszakos tüntetőknek semmi közük sincs a rendőri brutalitás ellen tiltakozókhoz.

„Nem tudom, mi köze van a Biblia égetésnek a rendőri brutalitás elleni tiltakozáshoz. Ne legyenek illúzióink, ezek a tüntetések és zavargások a nyugati civilizáció és a vallásszabadság évszázados tradíciójának a leépítésére irányul”

– tette hozzá.

Ifjabb Donald Trump is kommentálta a bibliaégetést, az Antifa-mozgalom terjedését kritizálva.

„Most a könyvégetős résznél tartunk. Biztos vagyok benne, hogy az Antifa nem azért áll ki, mint amit hirdet magáról. Talán vegyék le az «anti» részt a nevükből, úgy tökéletes lesz”

– írta az amerikai elnök fia.

Donald Trump Jr. on Twitter: „Now we move to the book burning phase. I’m pretty sure ANTIFA doesn’t actually stand for what they say it stands for. Maybe just remove the anti part of them name and it’s perfect. https://t.co/LbjAANy3K5 / Twitter”

Now we move to the book burning phase. I’m pretty sure ANTIFA doesn’t actually stand for what they say it stands for. Maybe just remove the anti part of them name and it’s perfect. https://t.co/LbjAANy3K5

Más Twitter-felhasználók arról írtak, hogy a Biblia égetése megerősíti mindazt, amit eddig gondoltak a zavargásokról.

„Ennek célja van. A tüntetők azt jelzik, hogy leépítenék és lecserélnék a teljes narratívánkat”

– írta az egyik kommentelő.

A portlandi tüntetők Geroge Floyd halála óta tiltakoznak, ami május elején történt, még jóval a szövetségi erők bevetése előtt. Amíg többen azt állítják, hogy ezek a megmozdulások nagyrészt békések, lövöldözés, gyújtogatás, késelés és más erőszakos cselekedetek zajlanak azóta is – írja a lap.

Portland lángokban: polgárháború light

Oregon kormányzója szerint a hatalommal való visszaéléssel egyenlő, hogy Trump elnök szövetségi erőket küldött a városi erőszak megfékezésére.