A CNN hírtelevízió botrányos felirattal jellemezte a kenoshai eseményeket

A CNN hírtelevízió az amerikai Wisconsin állambeli Kenoshaban zajló tüntetéseket, melynek során randalíroznak, kirakatokat törnek be és gépkocsikat gyújtanak fel, „tüzes, de általában békés tüntetésként” jellemezte – írja a Fox News.

Az felirat azért is különösen ellentmondásos, mert Omar Jimanez tudósító mögött lángoló autók látszottak. A tüntetések azután törtek ki, hogy Jacob Blake-et rendőri intézkedést követően lelőtték, miután úgy tűnt, hogy az fegyveréért nyúl.

„Bohócok. Felelőtlen bohócok. Ez viccnek is rossz. Miután hónapok óta erőszak és pusztítás van, erre legyintenek, figyelmen kívül hagyják ahelyett, hogy nyomást gyakorolnának a politikusokra, hogy cselekedjenek” – írta A.G. Hamilton, konzervatív újságíró.

A ’Tüzes, de általában békés tüntetés’ felirat annyira abszurd, hogy ha szatírában írják, azt gondolná az ember, hogy túloznak” – mondta Marr Whitlock, a Nemzeti Republikánus Szenátusi Bizottság tanácsadója.

„Ez a felirat már bohózatba illő” – jellemezte a helyzetet Matt Walsh konzervatív kommentátor.

A New York Post riportere, Jon Levine azt a tényt, hogy a felirat egy olyan beszámoló előtt szerepelt, melyben jól látszik a káosz és a pusztítás Kenosha városában a nagysikerű Csupasz pisztoly című film egyik jelentéhez hasonlította, melyben Leslie Nielsen egy épület robbanása előtt azt magyarázza a járókelőknek, hogy „nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább.”

Sokan a CNN beszámolóját az MSNBC egy májusi beszámolójához hasonlítják, amikor is Ali Velshi riporter Minneapolis városából közvetített a George Floyd halálát követő rendbontásról egy égő épület elől, azzal a szöveggel, hogy „a tüntetők meglehetősen zabolátlanok.” Akkor a riportban a riporter úgy fogalmazott: „Világossá akarom tenni, hogyan jellemzem a szituációt. Ez igazából egy tüntetés. Általában véve nem engedetlen, fel is gyújtottak dolgokat, de nagyon sajnálják”- mondta Velshi a nyugtalanságról.

Kedden ismét sikerült a CNN-nek egy megbotránkoztató feliratot közzé tennie, amikor egy pillanatra az a felirat jelent meg, hogy „8 órakor kijárási tilalmat rendeltek el, miután erőszakos tüntetés vette kezdetét amikor a rendőrség lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit.”

Körülbelül 5 másodperc után az „erőszakos” szót kivették a feliratból.

Már Bibliát is égetnek a portlandi zavargásokon

Eddig szövetségi épületeket, üzleteket, vagy akár rendőröket is megtámadtak az amerikai városban a tüntetők, akik a mostani hétvégére új célpontot találtak: a Bibliát.