Így hirdeti magát Izrael az Emírségekben – videó

Klasszikus direktmarketinggel csábítaná Izraelbe az Egyesült Arab Emirátusok polgárait a zsidó állam turisztikai minisztériuma. 

A két ország közötti diplomáciai kapcsolatok rendezését követően alig két héttel az izraeli turisztikai tárca saját Facebook-oldalán tette közzé azt az új videóját, amelyben első ízben üzen az arab ország lakosainak — számolt be a The Jerusalem Post.

A fél perces videóban Tel-Aviv és Jeruzsálem városainak fő attraktivitásai mellett olyan országos, klasszikus turista-látványosságokat ajánlanak, mint például a Holt-tenger, a Negev-sivatag, Eilat vagy a Galil vidékét.

A vibráló audiovizuális tartalmat ritmusos, közel-keleti tónusú zenei aláfestéssel készítették. Az izraeli lap szerint az első reakciók kifejezetten pozitívak az emírségi arab lakosság köreiben.

Mint arról a Neokohn már írt, az izraeli külügyminisztérium a közelmúltban egy internetes közvélemény-kutatást végzett. Az Öböl-menti ország lakóinak körében végzett felmérés szerint az ott élő arabok 44 százaléka mutat hajlandóságot arra, hogy felkeresse Izraelt — elsősorban az ott található iszlám vallási emlékhelyek meglátogatása miatt.

Az Arab Emírségek sok polgára akar Izraelbe látogatni

Az Öböl-menti monarchiában több mint kétezer zsidó él, akinek senkitől nem kell tartania.