Antiszemitizmus-ügy: Szijjártó bekérette a német nagykövetet

Michael Roth német szociáldemokrata államtitkár nyilatkozata miatt, amelyben antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár tegnapi nyilatkozata miatt – melyben antiszemita vádat fogalmazott meg Magyarország kapcsán – holnap délelőttre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Németország budapesti nagykövetét – írja a TEOL Tolna megyei hírportál.

Mivel én akkor már Kínában leszek, a nagykövetet Magyar Levente miniszterhelyettes fogadja – idézi a TEOL a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán megjelent friss bejegyzést.

Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van – írta korábbi Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette:

„a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak”.

A külügyminiszter arra reagált, hogy Michael Roth német államtitkár – mint írta – „feltette a régi lemezt” és antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

Szijjártó Péter kifejtette: a 2012 és 2014 közötti időszakban – amikor külügyi államtitkárként dolgozott – sok és éles vitát folytatott Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkárral.

„Michael Roth ugyanis minden létező alkalmat megragad(t) arra, hogy Magyarországot és Lengyelországot támadja” – fogalmazott, hozzátéve: „ez a mai napig így van”.

Ezért támadásaira, már inkább csak legyintenek – írta a miniszter, de megjegyezte: most olyasmit mondott Michael Roth, „ami után nem lehet nem megszólalni”.

Szijjártó Péter a német államtitkárt arra kérte, hogy fejezze be a magyar emberek méltatlan támadását, egyben javasolta, ha legközelebb ilyen súlyos témában megszólal, nézzen körül saját háza táján.

Adriai nyaralásán is dolgozik a magyar külügyminiszter

Az Átlátszó fotósa egy máltai luxusjachton leste meg, és kapta lencsevégre Szijjártó Pétert.