Izraelre fixáltak a demokratikus szocialisták

A Demokrata párton belül pozíciókat szerezni igyekvő demokratikus szocialisták a New York város tanácsának tagságára pályázó valamennyi jelöltjükkel az Izraellel kapcsolatos nézeteiket is monitorozó kérdőívet töltetnek ki.

New York állam számos törvényhozója bírálja a demokratikus szocialistákat, amiért a New York város tanácsába pályázó tagjait „nyíltan antiszemita tesztnek” vetik alá – írja a Szombat zsidó politikai és kulturális folyóirat.

A Democratic Socialists of America (DSA) nevű baloldali párt New York város tanácsának tagságára pályázó jelöltjei egy kérdőívet töltenek ki. Ebben szerepel egyebek között a következő kérdés: „A városi tanácsba történő megválasztása esetén ígéretet tenne-e arra, hogy a palesztinokkal való szolidaritás jeléül nem utazik Izraelbe?”

A kérdőívben ez áll: „Bár a külpolitika kívül esik az önkormányzat hatáskörén, egy olyan prominens város, mint New York választott képviselői fontos üzenetet küldenek azzal, hogy ellátogatnak egy országba, vagy elutasítják azt.”

A következő kérdés az Izrael-ellenes BDS bojkott mozgalom, támogatását kéri számon: „Támogatja-e a mozgalmat? Ha nem, milyen okból?”

New York állam közgyűlésének képviselői szerint „Ez a nyilvánvalóan antiszemita lakmusz-teszt fölháborító” – idézi a tisztviselőket a Szombat cikke.

A teljes írás ide kattintva olvasható el.

USA: Izrael-gyűlölettel erősítik Bernie Sanders kampányát

Bejelentették, hogy Ocasio-Cortez, Omar és Tlaib is a vermonti szenátort támogatják az elnökjelöltségért folytatott versenyben.