444.hu: Újabb antiszemita történész kapott állami kitüntetést

Raffay Ernő történész számtalan alkalommal tett zsidóellenes kijelentéseket, például a muszlim menekültekhez hasonlította a Magyarországra betelepült zsidókat, akik szerinte sosem asszimilálódtak – írja a 444.hu.

A lap szerint

„idén is kapott állami kitüntetést olyan figura, aki nem kaphatott volna, ha a kormány valóban komolyan veszi a saját maga általa meghirdetett zéró toleranciát az antiszemitizmussal szemben.”

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg augusztus 20-i alkalmából a 71 éves Raffay Ernő történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa, a Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány egyik alapítója, aki az Antall-kormány honvédelmi államtitkára is volt.

Raffay szerint a zsidók ugyanolyan migránsként jelentek meg Magyarországon, mint most az iszlám migránsok – emlékeztet egyik előadására a 444.

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

„Bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek”

– idézi a lap a történészt.

Raffay szerint a zsidók – ha úgy is tettek -, valójában soha nem asszimilálódtak Magyarországon. Mert például hiába vallotta magát az 1890-es népszámláláson az izraelita vallásúak 63,8 százalékban magyar anyanyelvűnek, 1910-ben pedig már 77 százalékuk, de Raffay azt mondja, ezek a számok nem tévesztik meg. Mert szerinte nem azt kell nézni, mit mondanak magukról, hanem azt – Széchenyire hivatkozva-, hogy ki dolgozik szívből a hazáért. „Na itt van a kutya lényege elásva” – mondja a kitüntetett történész.

A teljes cikk itt olvasható.

Közismert antiszemiták dönthetnek a Herczeg Ferenc-díjról?

Takaró Mihály, Dörner György és Raffay Ernő tehetnek majd javaslatot arra, ki kapja meg az új elismerést.