Decemberre ígér vakcinát a kínai állami gyógyszergyár

A SinoPharm kínai állami gyógyszergyártó vállalat várhatóan az év végéig kereskedelmi forgalomba hozható oltóanyagot állít elő az új típusú koronavírus ellen – mondta a vállalat vezetője, Liu Csin-cseng a Kínai Kommunista Párt lapjában megjelent cikkben.

Liu elmondása szerint a vakcina 1000 jüanba (hozzávetőleg 42 ezer forint) kerül majd, és két lépésben kell majd beadni, 28 napos eltéréssel.

Putyin: van orosz vakcina

Az orosz elnök szerint a vakcina hatékony és tartós immunitást alakít ki a szervezetben „és minden szükséges ellenőrzésen átment”.

A cégvezető egyúttal azt javasolta, hogy a diákok és a nagyvárosokban élő emberek mindenképpen oltassák be magukat, de arra az álláspontra helyezkedett, hogy a vidéken, gyéren lakott helyen élőknek nincs szüksége a vakcinára.

„Nem kell mind az 1,4 milliárd kínait beoltani”

– húzta alá Liu a Guangming Daily című lapnak, hozzátéve, hogy a SinoPharm két kísérleti oltóanyagon dolgozik, és évente 220 millió adag oltás legyártására van kapacitása.

Félre a kétellyel? Izrael is segít tesztelni az orosz vakcinát

A Hadassah kórház vezetője szerint nem helyes szkeptikusnak lenni, és az orosz űrkutatás egykori eredményeire emlékeztetett.

Liu azt is mondta a lapnak, hogy ez egyik kísérleti vakcinát neki is beadták már.