Újabb antiszemita atrocitás Párizsban

A francia sajtó beszámolója szerint egy 29 éves férfit támadtak meg a város 19. kerületében, amikor az a kislányáért ment a szüleihez. Az áldozat kipát hordott a fején, vagyis a zsidó közösséghez tartozása egyértelmű volt a támadói számára.

A fiatalember azt állítja, hogy két férfi támadta meg egy lépcsőházban. Együtt utaztak, s a liftből az emeleten kilépve az elkövetők nemcsak megütötték, lelökték a lépcsőn, hanem antiszemita üzeneteket is megfogalmaztak feléje – írja francia lapok alapján a Tett és Védelem alapítvány (TEV) honlapja.

A sajtóhírek szerint a megvert férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerezhetett, mert 10 napra írták ki betegszabadságra, és a 10.000 eurós Rolex óráját is elvehették tőle (testi sértés esetén a 8 napos határnak a francia büntetőjogban is van jelentősége; a vallási motiváció pedig súlyosbító körülménynek számít).

A támadókat megzavarhatta a fiatalember édesapja, aki megtalálta a bántalmazott gyermekét. Úgy hírlik, hogy a rendőrök hozzáférnek bizonyos biztonsági kamerák felvételeihez, vagyis van esély a nyomozás eredményességére – emlékeztet a TEV honlapja.

A francia Belügyminisztérium év eleji jelentése szerint 687 antiszemita cselekmény történt 2019-ben, ami 2018-hoz képest 27%-os növekedést jelent.

A teljes cikket itt olvashatja el.

A francia zsidó intézmények védelmét sürgeti a Wiesenthal központ

Egy friss felmérés szerint a zsidók 67 és a nem-zsidók 47 százaléka gondolja úgy, hogy az antiszemitizmus komoly probléma Franciaországban.