A francia zsidó intézmények védelmét sürgeti a Wiesenthal központ

„A zsidó polgárokat érő, egyre növekvő számú támadások közepette eljött az ideje a zsidó intézmények, iskolák, zsinagógák és más közösségi létesítmények ismételt fegyveres őrzésének” – tájékoztat a neves intézet felhívásáról a The Jerusalem Post.

A 2015-ben brutálisan megtámadott kóser szupermarket tragédiája után, melyben négy zsidó túsz veszítette életét, egészen a 2018-as esetig, melyben a 85 éves holokauszt-túlélőt, Mireille Knoll-t otthonában meggyilkolták, egyre növekszik az antiszemita bűncselekmények száma Franciaországban.

Dr. Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Központ (SWK) nemzetközi kapcsolatainak igazgatója telefonon beszélt Gérald Darmanin belügyminiszterrel, és hangsúlyozta, hogy ismételten vissza kellene állítani a zsidó intézmények fegyveres katonákkal való őrzését.

„Miniszter úr, világos cselekvésre van szükség. Az elkövetők többé nem úszhatják meg a büntetést azzal a kifogással szolgálva, hogy drog vagy alkoholos befolyásoltság alatt követték el tettüket”

– mondta Samuels arra reflektálva, hogy számos franciaországi antiszemita gyűlöletcselekmény azzal végződött, hogy az elkövetők nem börtönbe, hanem pszichiátriai intézetekbe kerültek, az említett indokkal.

Jó példa a Samuels által említett gyakorlatra Sarah Halimi gyilkosának esete. 2017 április 4-én a 65 éves asszonyt megverték és kidobták az ablakon Párizs belvárosában, a bíróság azonban 2019-ben úgy ítélte meg, az elkövető „nem volt olyan állapotban, hogy bíróság elé álljon.” Az ügyet fellebbezéssel egy felsőbb bíróságra küldték néhány hónappal ezelőtt.

„A francia zsidó közösségnek most három dologra van szüksége” – mondta Samuels a belügyminiszternek, „ezek pedig: a biztonság, a biztonság és a biztonság.”

A beszélgetés apropóját egy múlt csütörtökön elkövetett eset indikálta, amikor is egy 29 éves zsidó férfit vertek eszméletlenre Párizs 19. kerületében, miközben anyósáéktól vette fel 7 hónapos gyermekét. A két elkövető afrikai származású volt, a verés közben azt kiabálták: „Koszos zsidó, koszos zsidó, k.rva az anyád! Halott vagy, kinyírunk a koszos fajtáddal együtt!”

Egy nemrég készített felmérés szerint a zsidók 67 és a nem-zsidók 47 százaléka gondolja úgy, hogy az antiszemitizmus komoly probléma Franciaországban.

Ezzel együtt csökken a biztonságérzet is. A franciaországi zsidók 55 százalékát már érte antiszemita inzultus az utcákon, a gyerekek 59 százaléka panaszkodott arra, hogy az iskolában fizikailag is bántalmazzák.

Ezzel szemben a franciaországi zsidóknak 47 százaléka véli úgy, hogy Macron elnök nem tesz eleget az antiszemitizmus visszaszorítása érdekében, hasonlóan vélekedik a nem-zsidó lakosság 48 százaléka.

Izraelbe menekítenék a francia zsidókat

A Cionista Világszervezet szerint Franciaország „behódolt” az iszlám dzsihádnak, és Izrael is csak nyerhet a francia zsidókkal.