Libanoni blogger: „Mivel tett több rosszat ellenünk Izrael, mint a Hezbollah?”

Dima Sadek legutóbbi videója rövid időn belül rendkívüli nézettséget ért el az interneten – írja a Times of Israel.

Sadek a nemrég Bejrútban bekövetkezett robbanást követően a Hezbollah siíta terrorista szervezetet okolja videójában: „Mit akarnak mondani? Hadd mondjak én valamit, és ha erre válaszol, akkor esküszöm, leborulok ön előtt, leborulok, ha erre tud válaszolni:

mivel tett több rosszat ellenünk Izrael, mint a Hezbollah? Erre válaszoljon!”

יוסף חדאד – Yoseph Haddad on Twitter: „A Lebanese journalist asks Nasrallah a simple question and reveals to the world the truth about Hezbollah and Israel!Must Watch video!עיתונאית ליבנונית שואלת את נאסראללה שאלה פשוטה וחשפת לעולם את האמת על חיזבאללה וישראל!חובה צפייה! pic.twitter.com/dy6UcsA8tR / Twitter”

A Lebanese journalist asks Nasrallah a simple question and reveals to the world the truth about Hezbollah and Israel!Must Watch video!עיתונאית ליבנונית שואלת את נאסראללה שאלה פשוטה וחשפת לעולם את האמת על חיזבאללה וישראל!חובה צפייה! pic.twitter.com/dy6UcsA8tR

Dima Sadek az elmúlt évig egy népszerű televíziós talkshow műsorvezetője volt, kirúgása is a Hezbollah-t illető kritikájának köszönhető.

A mostani tweetre felfigyelt a nemzetközi sajtó is, a La Republica című olasz lap egy interjút is közölt Sadekkel, címe: „Izrael az ellenség, de a Hezbollah többet ártott.”

A beszélgetésben Sandek azt magyarázza, hogy „nem túlzás azt állítani, hogy a Hezbollah rosszabb Libanon számára, mint Izrael. Izraellel nem politikai, hanem morális problémám van. Nem értek egyet azzal, ahogy a palesztinokkal bánnak.”

A neves libanoni blogger azért is vádolja a Hezbollah vezetőjét, Hasszán Naszrallahot, mert tagadja, hogy köze lenne a bejrúti robbanáshoz.

„A Hezbollah irányít mindent ebben az országban. Pontosan tudják mi történt a kikötőben” — szögezte le a videóban.

Szükségállapotot vezettek be Bejrútban

A döntés előtt egyperces némasággal emlékeztek meg a múlt heti robbanás áldozatairól a libanoni parlamentben.