„Jeruzsálem szépségkirálynője” címmel forgat új sorozatot a Shtisel sztárja

Az egyik legígéretesebbnek mutatkozó izraeli sorozatban a népszerű Michael Aloni is főszerepet kap – írja a The Jerusalem Post.

A sorozat érdekessége, hogy négy nyelven játszódik, héberül, angolul, arabul és ladinóul. Ez lesz az első komoly sorozat, mely a régi jiddis szefárd megfelelőjeként szinte kihalt nyelvet is használja.

A Sarit Yishai-Levy bestseller regényéből készült adaptáció egy szefárdi zsidó családról szól. A Shtiselt, illetve a nagy sikerű Faudát is készítő Yes Studios jegyzi.

A főszerepet a Shtiselből Akiveként is megismert Michael Aloni, és a Faudából, valamint a Szépség és a pék című sorozatokból ismert Itzik Cohen játssza.

A történet a 20. század elején játszódik, és egy család történetét mutatja be: az Oszmán Birodalom bukásától a brit mandátumon keresztül az izraeli függetlenségi háborúig.

„Azonnal beleszerettünk az Armoza család csodálatos történetébe, és alig várjuk, hogy képernyőn keresztül is bemutassuk” – mondta Danna Stern, a Yes Studios ügyvezetője a Deadline című filmes magazinnak, hozzátéve:

„az első két évadot már megrendelték, ami mutatja a bizalmat a sorozat és azok iránt, akik részt vesznek ennek a remek történetnek az elmesélésében.”

Megkezdődött a Shtisel harmadik évadának forgatása (+fotók!)

Az izraeli háredi család életét bemutató népszerű Netflix sorozat öt évvel a második évad premierje után végre folytatódik.