Megkezdődött a Shtisel harmadik évadának forgatása (+fotók!)

Az izraeli háredi család életét bemutató népszerű Netflix sorozat öt évvel a második évad premierje után végre folytatódik. 

A sorozatot gyártó produkciós vállalat megosztotta az első hivatalos képeket a Shtisel harmadik évadáról — írja a The Algemeiner. 

A Netflixen nemzetközi sikert arató sorozat egy Izraelben élő háredi család életét és mindennapjait mutatja be. Az epizódok a külvilág által kevéssé ismert közegbe kalauzolják el a nézőt, ahol a vallási szabályok és törvények szerint folyik az élet.

A sorozat főszereplői Doval’e Glickman, Michael Aloni és az Unortodox című sorozattal berobbant Shira Haas.

A produkciót jelenleg Jeruzsálemben forgatják. A felvételeket a Covid-19 nevű vírushoz kapcsolódó szabályok szigorú betartása mellett rögzítik. A nyilvánosságra hozott képek alapján egy új baba szereplője biztosan lesz a sorozatnak.

Shira Haas a Variety című amerikai magazinnak is nyilatkozott a harmadik évad forgatásáról. A színésznő elmondta, hogy egyáltalán nem számított rá, hogy öt év után folytatódhat a sorozat. Az új epizódok nagyban köszönhetőek a nemzetközi sikernek és a zsidó témák iránti megújult érdeklődésnek.

Haas mesélt arról, hogy nagyon boldog, hogy újra forgathat és elmondta, hogy többször elsírta magát, miközben elolvasta a harmadik évad forgatókönyvét.

A sorozat producere, Dikla Barkai elmondta, hogy az új részek négy évvel a második évad eseményei után fogják felvenni a történet fonalát.

A Netflixen túl – ultraortodoxok egy haszid rendezőnő szemével

A nyugati világ esetleg lehetne legalább olyan elnéző velük, mint amilyen elnézést követel más vallásoknak. Hajdú Tímea írása.