Csá bibsi: Trump bakiján kaszál hatalmasat egy amerikai zsidó múzeum

Az amerikai elnök rosszul ejtette ki a Yosemite Nemzeti Park nevét, ezzel felpörgetve a már létező „Yo Semite” feliratú pólók eladását, amit az Amerikai Zsidó Történelem Nemzeti Múzeuma árul a webshopjában – írja a CNN.

A nemzeti parkokat is szabályozó új törvény augusztus 4-i aláírásakor Donald Trump amerikai elnök rosszul ejtette ki a Yosemite Nemzeti Park nevét, miközben a park gyönyörű fáiról beszélt, majd meg is ismételte azt, még ügyetlenebbül – olvasható a cikkben.

‘Yo, Semite’: Trump Mispronounces Yosemite While Touting National Parks Legislation | NBC News

President Trump mispronounces the name of Yosemite national park while signing the Great American Outdoors Act, which will provide funding for national parks…

„Yo Semite” (magyarul nagyjából „Csá bibsi”) feliratú pólót egyébként már árulnak 2011 óta, népszerű terméke a philadelphiai zsidó múzeum helyszíni és online boltjának – mondja Emily August, az intézmény kommunikációs igazgatója. Trump tévés bakija most további jelentős népszerűséget hozott a pólónak.

How to Pronounce Yosemite

http://www.bearstearnsbravo.comThis video shows you how to pronounce Yosemite. Learn the correct American English pronunciation of the United States National…

„A ’Yo Semite’ pólók eladása mindig emelkedik, amikor a Yosemite bekerül a hírekbe, ezért számítottunk rá, hogy növekedni fog valamennyire a rendelések száma, és hogy egy rövid időre meglovagolhatjuk a sajtó és a közösségi média figyelmét. Ilyen mértékre és ütemre viszont nem számítottunk”

– mondta Emily August.

A baki után hirdetni is kezdték a pólót a saját felületeiken, és az eladások minden rekordot és várakozást felülmúltak. Most már jelentős csúszással tudnak csak szállítani, akkora a kereslet.

„Az első 30 órában többet adtunk el a pólóból, mint egész júliusban. Es most, kevesebb, mint egy héttel később, ennek a pólónak nagyobb a forgalma, mint az elmúlt három havi teljes bevételünk”

– tette hozzá a múzeum illetékese.

A pólót Sarah Lefton készítette, aki egy zsidó nyári táborban, a Yosemite Nemzeti Parkban kapta az inspirációt, a múzeum weboldala szerint.

Yo Semite Cotton T Shirt

„Yo Semite” T-Shirt. Adult Unisex sizes S-XL. 100% Cotton. Size small on sale for $16. sizes Med-XL are $28. This shirt has been a mainstay in our Museum Store since 2011 but it has received unprecedented attention recently. Join the THOUSANDS of customers who have purchased it and wear it with pride!

A „Yo Semite” felirat felett két fa látható a pólón, amely az óriás mamutfenyőkre utal. A Yosemite Nemzeti Parkban lévő erdő ezekről a fákról is híres, a legidősebb 3266 éves a nemzeti park szerint.