Izraelben készül a világ legdrágább szájmaszkja, rengeteg gyémánttal

A különleges igényekkel felbukkanó megrendelő egy Amerikában élő kínai üzletember volt.

A maszk belseje egy néhány dollárért kapható N99-es szűrőt tartalmaz, de a külső réteget 18 karátos fehérarany borítja, és összesen 3600 darab fehér és fekete gyémántot helyeztek el rajta. A különleges maszkot az izraeli Yvel cég készíti el egy magán személy számára — számolt be a The Jerusalem Post. 

A világ legdrágább szájmaszkja gyémánt díszítéssel. Fotó: srceenshot/ABC7Chicago

A megrendelő egy Amerikában élő kínai üzletember, akinek egyenesen az volt a kérése, hogy készítsék el számára a „világ legdrágább maszkját”, és még ebben az évben kézhez kaphassa.

A maszk árát másfél millió dollárra teszik, ami közel 440 millió magyar forintnak felel meg.

Az ékszercég vezetőjének, Issac Levynek elmondása szerint nem esik nehezükre teljesíteni a kérést, bár ő személy szerint nem tudja elképzelni, hogy arany maszkban sétáljon az utcán.

Levy egy interjú során bemutatta a 270 grammos súlyú, kövekkel borított maszk részleteit, ami százszor annyit nyom, mint egy hagyományos maszk.

„Örülök, hogy a maszk elég munkát adott az alkalmazottjaink számára, és ezekben a nehéz időkben volt lehetőségük dolgozni”

— mondta a tulajdonos.

Korábban Indiában már felbukkantak arannyal borított maszkok, de az interneten rendelhetőek Swarovski kristályokkal kirakott darabok is.

Nyitható szájmaszkot fejlesztettek ki izraeli feltalálók

A távirányítható szájmaszk úgy viselkedik, mint a népszerű Pac-Man videojáték kis sárga feje.