Palesztin terror-léggömbök landoltak egy izraeli kibucnál

A megtorlócsapás ellenére szombaton folytatódott a terror-léggömbök eregetése a Hamász palesztin terrorszervezet uralta Gázai övezetből.

Az Eskol Regionális Tanács szerint Gázából küldött robbanóeszközt szállító léggömbök landoltak Nir Oz kibuc mellett, egy mezőgazdasági területen — írja az Új Kelet.

Rendőrségi tűzszerészeket vezényeltek a helyszínre, akik hatástalanították a gránátszerű eszközt. Sérülés nem történt.

„Az incidenst követően ismét hangsúlyozni szeretnénk: gyanús tárgy észlelése esetében el kell hagyni a helyszínt, nem szabad megérinteni semmit, és azonnal jelenteni kell a biztonsági személyzetnek” – olvasható a Tanács nyilatkozatában.

WhatsApp-Image-2019-06-27-at-18.44.531.jpeg (1599×1066)Tűzoltók küzdenek a terror-léggömbök által előidézett lángokkal. Fotó: izraeli tűzoltóság

Az izraeli hadsereg csütörtök éjszaka megtorlócsapást mért a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin terrorszervezet egyik pozíciójára válaszul a nap folyamán átreptetett számos tűz- és robbanásveszélyes léggömbre.

Csütörtökön legalább három bozóttüzet okoztak a Gázából küldött Molotov-koktélt szállító léggömbök.

Számos tűzről számoltak be Hof Askelon és Eskol régió területén, az övezettől északkeletre és keletre. A lángokat gyorsan ellenőrzés alá vonták. A tűzoltóság szerint a tüzeket léggömbökhöz csatolt Molotov-koktélok okozták.

Sérülés nem történt.

Az izraeli rendőrség robbanó eszközt szállító léggömböt talált Arad város ipari területén is, mintegy 80 km-re az övezettől. Rendőrségi tűzszerészek irányított robbantással hatástalanították az eszközt. A léggömb eredete nem ismert.

Közel egy hónap csend után helyi idő szerint múlt vasárnap este 9 óra körül megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezettel határos izraeli közösségekben és Szderot városában.

A hadsereg egy rakétaindítást azonosított a Hamász terrorszervezet uralma alatt álló Gázai övezetből Izrael felé, a lövedéket elfogta a Vaskupola rakétavédelmi rendszer.

Sérülésről nem érkezett jelentés, de a törmelékek miatt anyagi kár keletkezett egy autóban Szderotban. Rendőrségi tűzszerészeket vezényeltek a helyszínre.

Az izraeli hadsereg megtorlótámadást indított vasárnap éjszaka a Hamász terrorszervezet katonai pozíciói ellen a Gázai övezetben.

Izrael a Gázai övezet irányítóját, a Hamász terrorszervezetet tekinti felelősnek minden olyan támadásért, amely az övezetben történik vagy onnan ered.

Izrael földalatti Hamász célpontokon ütött rajta egy rakétatámadásra válaszul

Szedérot város közelében a Vaskupola sikeresen semmisített meg egy Hamász által kilőtt rakétát. Válaszul az izraeli hadsereg számos dél-gázai célpontot támadott nem sokkal később.