Izrael földalatti Hamász célpontokon ütött rajta egy rakétatámadásra válaszul

Szderot város közelében a Vaskupola rakétaelhárító rendszer sikeresen semmisített meg egy Hamász által kilőtt rakétát, melynek darabjai egy autót is megrongáltak. Válaszul az izraeli hadsereg számos dél-gázai célpontot támadott nem sokkal később.

Az izraeli hadsereg repülőgépei egy, a Hamász terrorszervezet földalatti infrastruktúrájának fejlesztését szolgáló cementgyárat, illetve földalatti létesítményeket támadtak – számol be a Times of Israel.

Az al-Resalah nevű, Hamász közeli hírügynökség szerint az izraeli hadsereg az „ellenállás egyik létesítményét semmisítette meg Khan Junisztól nyugatra”. A beszámoló szerint a hadsereg az „ellenállás egy másik létesítménye ellen is támadást indított Rafahtól nyugatra”.

A palesztin rakéta repeszei által megrongált autó

A gázai rakéta kilövésével egyidőben Izraelben megszólaltak a légvédelmi szirénák és ezrek kényszerültek óvóhelyekre.

A gázai támadás nem sokkal azután következett, hogy Nimrod Aloni tábornok vette át az izraeli hadsereg gázai részlegének vezetését. Aloni a 2018 óta a pozíciót betöltő Eliezer Toledano tábornoktól vette át a feladatot. Mintegy egy hónap elteltével ez volt az első Gázából ékező rakéta. Utoljára július 5-én lőttek ki három rakétát Gázából izraeli területre, válaszul arra, hogy az izraeli hadsereg a Hamász gázai célpontjait támadta.

Az izraeli légierő Hamász célpontok támadásával válaszolt a Gázai övezetből kilőtt rakétákra

A terroristák két rakétát sötétedés előtt lőttek ki, egy harmadikat pedig sötétedés után, az utóbbit az izraeli légvédelem megsemmisítette.