„Hitlernek igaza volt” — letartóztatták a botrányos transzparens kifüggesztőit Arizonában

Meglepő módon nem a felirat tartalma miatt fogták el őket.

Letartóztatták azt a négy férfit, akik „Hitlernek igaza volt” feliratú lobogót függesztettek ki egy vasúti átjáróra Arizona államában.

A férfiakat szombat reggel másztak fel a hídra, ahol pózolni és fotózkodni látták őket — derül ki a Jewish Telegraphic Agency cikkéből. A transzparensen egy olyan honlapot is reklámoztak, amin rasszista tartalmak szerepelnek.

A 27 és 38 éves elkövetőket letartóztatták, azonban az illetékes helyi seriff irodája nem gyűlöletbűncselekmény miatt emelt vádat ellenük. A letartóztatás indoklása szerint azért kerülhetnek bajba, mert megszegték a hídra vonatkozó, gyalogos áthaladást tiltó rendelkezést.

Az eset kapcsán a helyi zsidó közösség képviselője, Paul Rockower is megszólalt, aki elítélte a történteket. Mint fogalmazott, a hiányos történelmi ismeretekkel vagy önértékelési hibákkal bíró személyek gyakran választják a gyűlöletet bizonyos közösségekkel szemben, ugyanakkor hangsúlyozta:

„Ez sajnos a semmibe vezető utat jelenti”.

A Ku-Klux-Klan volt főnökét évtizednyi gyűlölködés után rúgta ki a Twitter

A közösségi oldal letiltotta a Ku-Klux-Klan volt vezetője, David Duke fiókját, aki holokauszt-tagadó tartalmakat is terjesztett.