Katonai koronavírus parancsnokság alakult Izraelben

Aviv Kochavi vezérkari főnök és a Polgárvédelmi Parancsnokság vezetője Uri Godin Niszan Davidi dandártábornokot jelölte ki az újonnan létrejövő koronavírus parancsnokság élére. A döntést Beni Ganz védelmi miniszter jóváhagyta.

Az Új Kelet online emlékeztet, hogy a védelmi miniszter még múlt kedden utasította a katonaságot, hogy hozzon létre egy koronavírus parancsnokságot a pandémiára adott nemzeti reakció nyomon követése és javítása érdekében.

Ez az ország harmadik munkacsoportja, amely felügyeli a vírus elleni küzdelmet a koronavírus-kabinet illetve a Ronni Gamzu koronavírus-projektmenedzser vezette szakértői testület mellett.

„Ennek a speciális parancsnokságnak a célja a tesztidők lerövidítése, a laboratóriumi folyamatok javítása és az epidemológiai vizsgálatok széles hálózatának működtetése;

a betegek gyors karanténba helyezésének biztosítása, valamint a betegség terjedésének felmérése és elemzése az irányelvek kialakításához”- közölte múlt héten a Védelmi Minisztérium.

Beni Ganz pedig elmondta: „Minden erőfeszítést meg kell tennünk a fertőzéslánc megszakításáért, hogy csökkentsük a fertőzési rátát és ily módon megakadályozzuk a teljes országos zárlat alkalmazását. Az Izraeli Védelmi Erők tudja, hogyan kell legyőzni a biztonságunkat veszélyeztető ellenséget, és tudja, hogyan lehet legyőzni a koronavírust.”

A hadsereg koronavírus parancsnoksága az Izraeli Védelmi Erők Polgárvédelmi Parancsnokságához tartozik, amely a katonaság válaszát vezeti a világjárványra.

Izraelben úgy tűnik, sikerült megállítani a második hullámot

A Magyarországról érkezők számára is eltörölték a kéthetes karanténkötelezettséget. Ismét megnyitják a hétvégéken a plázákat.