Szabadtéri Robert Capa kiállítás nyílik a Budapest Parkban

A konténer-installáció egyedi formában szeretné bemutatni a leginkább haditudósítói munkásságáról ismert fotográfus életművét. 

A Capa Központ a járványhoz alkalmazkodva szabadtéri terepre helyezi ki a névadójáról szóló új kiállítását.  A 105 fotót bemutató gyűjtemény a Budapest Parkban lesz látogatható – írja a Travelo. 

Robert Capa, Friedmann Endre néven született 1913-ban Budapesten, de már fiatalon nyugatra költözött. Hírnevét a spanyol polgárháború idejében alapozta meg és a második világháborúban már a Time magazin szerződtetett fotósaként járta be az európai frontokat. A negyvenes évek végén Magyarországra is hazalátogatott. Mindössze 40 éves volt, mikor Indokínában aknára lépett.

A kiállítás bemutatja a fotóriporter magánéletét és körbejárja munkásságát is.

Az installáció különlegessége egy fürdőkád lesz, amivel a kiállítás alkotói Capa egyik kedvenc időtöltését szeretnék megidézni: a kádban olvasást.

Capa Központ

Egy évvel ezelőtt, 2019. július 29-én nyílt meg Nyilas Ilona Múlt sz… ázadi történetek című kiállítás a Capa Központ 8F Galériájában „Nyilas Ilona érdeklődésének fókuszában mindig az ember és az emberi áll, az az egyszeri és soha többé nem létező személyiség, aki akkor, ott és úgy találkozik vele.

A megnyitót július 29-én tartják este hét órakor, az eseményen Adorjáni Bálint színész és Szőke Barna, a The Qualitons együttes gitárosa adnak elő szövegrészleteket, amelyeket vagy ő maga írt vagy pedig róla írtak.

A kiállítás egészen őszig lesz látogatható.

65 éve lépett aknára Robert Capa

1954. május 25-én 14:55-kor Indokínában vesztette életét a háborús fotóriport műfajának úttörője.