Szabadtéri Robert Capa kiállítás nyílik a Budapest Parkban

A konténer-installáció egyedi formában szeretné bemutatni a leginkább haditudósítói munkásságáról ismert fotográfus életművét. 

A Capa Központ a járványhoz alkalmazkodva szabadtéri terepre helyezi ki a névadójáról szóló új kiállítását.  A 105 fotót bemutató gyűjtemény a Budapest Parkban lesz látogatható – írja a Travelo. 

Robert Capa, Friedmann Endre néven született 1913-ban Budapesten, de már fiatalon nyugatra költözött. Hírnevét a spanyol polgárháború idejében alapozta meg és a második világháborúban már a Time magazin szerződtetett fotósaként járta be az európai frontokat. A negyvenes évek végén Magyarországra is hazalátogatott. Mindössze 40 éves volt, mikor Indokínában aknára lépett.

A kiállítás bemutatja a fotóriporter magánéletét és körbejárja munkásságát is.

Az installáció különlegessége egy fürdőkád lesz, amivel a kiállítás alkotói Capa egyik kedvenc időtöltését szeretnék megidézni: a kádban olvasást.

A megnyitót július 29-én tartják este hét órakor, az eseményen Adorjáni Bálint színész és Szőke Barna, a The Qualitons együttes gitárosa adnak elő szövegrészleteket, amelyeket vagy ő maga írt vagy pedig róla írtak.

A kiállítás egészen őszig lesz látogatható.

65 éve lépett aknára Robert Capa

1954. május 25-én 14:55-kor Indokínában vesztette életét a háborús fotóriport műfajának úttörője.