A Mazsihisz intézményei is sorra bezárnak a vírushelyzet miatt

A Mazsihisz Szeretetkórháza mellett a Dohány utcai zsinagóga és a Frankel zsinagóga kapui is bezárnak egy időre.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) – Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) hétfői közleménye szerint július 27-től két hétig, azaz augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógáinak személyes látogatását, így a tervezett rendezvényeket csak online lehet megtartani.

Az indoklás szerint a Mazsihisz vezetése július 26-án, vasárnap kapott tájékoztatást arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor résztvevői közül az egyik gyermek hozzátartozója koronavírus-fertőzött. Emiatt döntöttek a budapesti zsinagógák látogatásának felfüggesztése mellett.

Nem sokkal korábban a Mazsihisz Szeretetkórháza is közleményt tett közzé, melynek értelmében a kórház vezetése megelőzési céllal, a mai naptól előreláthatólag 2020. 07. 31-ig (péntekig) látogatási tilalmat rendel el. A leírás szerint a betegfelvétel a kialakított óvintézkedések mellett folyamatos marad.

Mint beszámoltunk róla, vasárnap az EMIH is bejelentést tett közzé arról, hogy koronavírus gyanúja miatt az Óbudai Zsinagóga szünetelteti istentiszteleteit.

Koronavírus-gyanú miatt szünetelteti istentiszteleteit az Óbudai Zsinagóga 

Az óbudai intézmény közösségéből az elmúlt héten öt közösségi tag – köztük Köves Slomó rabbi – lett beteg könnyű lefolyású vírusos tünetekkel.