Orbán: „Megállítottuk a liberális brigádok nemzetközi támadását”

Az EU-csúcs eredményét úgy lehet értékelni, hogy a magyar és a lengyel erők Brüsszelnél megállították a liberális brigádok nemzetközi támadását – állította Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint Magyarország és Lengyelország visszaverte azt a kísérletet, hogy az őket megillető pénzekről mások döntsenek. „Voltak, akik azt akarták elérni, hogy ugyan megkapjuk a nekünk járó összegeket, de a felhasználást politikai feltételekhez kötnék” – mondta.

Úgy vélte, tipikusan olyan országokról van szó, amelyek bevándorláspártiak, és „gyűlölnek bennünket”, mert nem engedjük, hogy az ő migrációs politikájuk érvényesüljön, és mert Magyarország megállítja a migránsokat.

„Egy Soros György nevű magyar áll mögöttük” – tette hozzá. Azt akarták, hogy legyen olyan pénzügyi eszköz, amellyel zsarolni lehet Magyarországot és Lengyelországot – közölte Orbán Viktor.

A koronavírussal kapcsolatban a kormányfő azt mondta, ébredés után rögtön a számokat nézi elsőként. „A koronavírus egy kellemetlen betegség, van, akiket súlyosan meggyötör, de bele is lehet halni” – idézte szavait a hvg.hu. Ezért mindig a haláleseteket nézi először, ebben kezd „jól állni a szénánk”, nem mondta Orbán, de az utóbbi napokban senki nem halt meg a vírusban.

A környező országokban azonban baj van, mondta, együgyűnek kell lenni ahhoz, hogy azt higgyük, hogy ha nem teszünk semmit ellene, nem jön be ide is a vírus. Ezért három színbe sorolták az országokat, emlékeztetett Orbán. „Ha nem figyelünk, könnyen bajt okozhatunk magunknak és az országnak.”

„Senkit nem beszélek le a külföldi utazásról, látni kell a tengert, én is ehhez a táborhoz tartozok, de több Balaton, kevesebb Adria” – ajánlotta a miniszterelnök.

„Arcvesztés nélkül”: ezért fogadta el Orbán az EU-záródokumentumot

Törölték a jogállamisági mechanizmusra vonatkozó szövegrészt az EU-csúcstalálkozón a záródokumentumból – írta blogjában a Politico.