Iszlamistát szerződtetett a német külügyminisztérium

Nurhan Soykan korábban támogatását fejezte ki az Izrael elpusztítását követelő al-Kudsz felvonulások felé, mondván: „néha ki kell mutatni a haragot”.

A német külügyminisztérium kultúráért és kommunikációért felelős osztálya a Twitteren jelentette be, hogy újabb taggal bővül a csapat. Ez a tag pedig nem más, mint az iszlamista Nurhan Soykan, aki mostantól a német külügy vallási és külpolitikai osztályán fog tevékenykedni – számolt be a The Jerusalem Post.

A Simon Wiesenthal Központ értetlenségét fejezte ki a lépéssel kapcsolatban. Kevéssé világos ugyanis, hogy az a német kormány, amelyik állandóan az antiszemitizmus miatt aggódik, miért alkalmaz egy olyan nőt, mint Soykan.

Nurhan Soykan korábban egy német rádióműsorban megvédte a németországi al-Kudsz napi felvonulásokat. Az eseményt az iráni ajatollah vezette be 1979-ben, hogy a muszlimok ezen a napon kimutassák a támogatásukat Izrael elpusztítása iránt. Soykan a német műsorban azt mondta, hogy az embereknek lehetőséget kell adni, hogy „kifejezzék a haragjukat”.

Korábban több német politikus és zsidó szervezet az al-Kudsz napi felvonulások betiltását követelte.

Az al-Kudsz napi felvonulás és ellentüntetés 2017-ben Berlinben: 

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A német külügyminisztérium kulturális részlegét vezető Andreas Görgen egyébként korábban nyíltan kifejezte támogatását Achille Mbembe antiszemitizmussal vádolt akadémikus iránt, aki trivializálta a holokausztot és támogatja a BDS mozgalmat.

A német külügyminisztérium levélben válaszolt a The Jerusalem Postnak a kritikákra. „Ms Soykan, akárcsak keresztény és zsidó kollégái, tanácsokat fog adni a Szövetségi Külügyi Hivatalnak a békért küzdő vallási szervezetek felelősségét érintő kérdésekben” – olvasható a hivatalos válaszban.

A törökországi születésű Nurhan Soykan a Német Muszlimok Szövetségének képviselője, amely ernyőszervezetként szolgál több szunnita és síita szervezet, illetve mecset számára. Az aktivista egyik fő tevékenysége a fejkendőért vívott harc. Törökországban született, Németországba fiatalon került.

Merkel hivatala nem kívánta kommentálni a külügy új tanácsadóját ért kritikákat.

Merkelnek nincs problémája az Al-Kudsz felvonulással

Az Izrael-elpusztítását propagáló eseményen a Hezbollah libanoni terrorszervezet is szép számban képviseltette magát.