Biden: „Trump az első rasszista amerikai elnök”

Joe Biden korábbi alelnök egy kerekasztal beszélgetés során azt állította, hogy bár korábban is voltak már rasszisták, akik megpróbálták megválasztatni magukat”, de szerinte Trump az első, akinek ez sikerült”.

Meglepő mondatok hangzottak el azon az online kerekasztal beszélgetésen, ahol a demokraták elnökjelölt-aspiránsa Joe Biden, és a SEIU szolgáltatói szakszervezet tagjai vettek részt. A volt alelnök azt állította az eseményen, hogy Trump a „rasszizmust terjeszti” továbbá, hogy „hányingert keltő”, ahogy szerinte az „embereket a bőrük színe és a származásuk alapján ítéli meg” – írja a The Daily Wire.

A kerekasztal-beszélgetésen megszólalt egy koreai származású bevándorló is, aki szerint Trump negatív hangulatot keltett az ázsiaiak ellen azzal, hogy „kínai vírusnak” nevezte a koronavírust. Biden azzal reagált, hogy kijelentette, nagyon mérges Trump viselkedése miatt, majd így folytatta: „soha korábban nem viselkedett így egyetlen demokrata vagy republikánus elnök sem”.

A megjegyzésről széles körben beszámolt az amerikai sajtó is, és szerdán Donald Trumpot is megkérdezték az állításról egy sajtótájékoztatón.

„Elfogadtuk a büntető igazságszolgáltatás reformját, amire Biden és Obama korábban képtelen volt. Többet tettem az afroamerikaiakért, mint bármelyik elnök, kivéve persze Abraham Lincolnt”

– jelentette ki az elnök.

Trump azt is hozzátette, hogy a koronavírus-járványt megelőzően történelmi minimumon volt a feketék közötti munkanélküliség.

A megjegyzésekre a Trump-kampány is reagált, amelynek szóvivője megjegyezte, hogy a felmérések szerint Trump népszerűbb az afroamerikaiak körében, mint bármelyik másik korábbi republikánus elnökjelölt.

Amerika politikai jövője a kisebbségek kezében van

Nem csak a demokrata elnökjelölt kiválasztása múlik az amerikai feketéken és a spanyol ajkúakon, hanem az is, hogy Trump után lesz-e még republikánus elnöke az Egyesült Államoknak.