Izraeli civileket gyilkolt volna egy Irán által támogatott palesztin terrorsejt

A Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat nyilvánosságra hozta, hogy az izraeli biztonsági erők lelepleztek egy terrorsejtet, ami számos támadás végrehajtására készült izraeli civilek és katonák ellen – írja az Új Kelet online.

Az izraeli erők még áprilisban letartóztatták a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) csoport egyik terrorsejtjét. A sejt a letartóztatásuk idején fegyverek vásárlásán és további terroristák toborozásán dolgozott, akiket két csoportra szándékozott felosztani, az egyik Ramalláhból a másik egy jóval északabbra fekvő helyszínről működött volna.

A terveik között szerepelt egy támadás az izraeli Haris zsidó közösség ellen.

A terroristák továbbá egy izraeli katona elrablását tervezték, akit adu ászként használtak volna bebörtönzött arab terroristák szabadon bocsátásáért. A Sabak vizsgálata során megállapította, hogy Irán és a libanoni Hezbollah terrorszervezet részt vett a sejt kiképzésében és a tevékenységeik finanszírozásában.

A sejt leleplezése egy 23 éves PFLP-terrorista, Yazzan Abu Salah arrabai lakos április 20-i letartóztatására vezethető vissza – írja az izraeli magyar lap.

A Sabak szerint Abu Salah katonai kiképzésen vett volna részt Libanonban, hogy megtanulja, hogyan kell lőni, drónokat működtetni, fegyvereket gyártani stb.

Abu Salah letartóztatása és az azt követő kihallgatás az unokatestvére, Mahmud Abu Salah (29) bir zeiti lakos letartóztatásához vezetett.

Címlapfotónk illusztráció.

Magyar képviselők is sürgetik, hogy az EU tiltsa be a Hezbollah-t

A világ több mint 230 parlamenti képviselője aláírta azt az EU-nak címzett felhívást, amelyben a szervezet betiltását követelik.