Több millió sékelre büntették Bar Refaelit

Egyúttal az izraeli szupermodell édesanyját is elítélték.

Bűnösnek ítélte a tel-avivi bíróság Bar Refaelit és édesanyját, akik ellen korábban adócsalás vádjával indítottak vizsgálatot. Az izraeli szupermodell felelősségéről hétfő délután döntött a bíróság egy korábban megkötött vádalkunak megfelelően — derül ki a The Jerusalem Post cikkéből.

A júniusi vádalku alapján Refaeli számára felfüggesztett börtönbüntetést helyeztek kilátásba, 2.5 millió sékeles büntetéssel, és 8 millió sékeles adóbefizetéssel, illetve 9 hónapos közmunkával. A híres modell édesanyja, Tzipi Refaeli viszont 16 hónapos börtönbüntetést kap, valamint 2.5 millió sékel kifizetésére kötelezik.

Mint korábban írtunk róla, az izraeli adóügyi törvények szerint a helyi lakosoknak a külföldi bevételeik után is adót kell fizetniük, míg a nem ottlakóknak csak az izraeli bevételeik után kell fizetniük.

A híresség körül 2017-ben robbant ki adóügyi botrány, amikor kiderült, hogy a 2009 és 2012 közötti időszakban eltitkolta a külföldön és hazájában szerzett jövedelmeinek egy részét.

Refaeli azzal védekezett, hogy azokban az években Leonardo DiCaprióval élt párkapcsolatban, ezért az Egyesült Államokban élt. Ezzel szemben az adóhatóság megállapította, hogy a szupermodell valójában a családtagjai nevén bejegyzett tel-avivi lakásokban tartózkodott.

Az izraeli sztármodell édesanyját 2016-ban vették őrizetbe, miután azzal vádolták, hogy az adóhatóságot megtévesztve nem vallotta be teljes jövedelmét, így becslések szerint több tízmillió sékel után nem fizetett adót.

Bar Refaeli megúszhatja a börtönt, de az édesanyja nem

Ha belemegy a vádalkuba, Izrael legsikeresebb modelljének kilenc hónap közmunkát kell végeznie.