Nőket késelt meg egy bevándorló Norvégiában

A dél-norvégiai Sarpsborg rendőrsége letartóztatott egy férfit, aki három nőt késelt meg kedd éjjel a város különböző pontjain, az egyik áldozat belehalt súlyos sebeibe, másik kettő az életéért küzd.

A támadást követően fegyveres rendőröket vezényeltek az Oslótól mintegy 70 kilométerre délre lévő város utcáira, s a lakosságot otthon maradásra szólították, mivel kezdetben nem tudták, hány elkövetővel kell számolni.

A rendőrség később, hajnali fél 2-kor közölte, semmi nem utal arra, hogy a késelést többen követték volna el.

Az NRK tévécsatorna híradása szerint az egyik áldozat felismerte a támadót, akit Sarpsborg központjában fogtak el.

A bűncselekmény indítóokát egyelőre ismerik, de a Sarpsborg Arbeiderblad című helyi lap megírta, hogy az egyik áldozat férje szerint a késelő házhoz ment. A férj elmondta, tévézés közben hallották, hogy valaki dörömböl az ajtójukon. Amikor kinyitotta, a férfi meg akarta őt szúrni, de neki sikerült a szúrást elkerülnie. A támadó ezután benyomult a lakásukba, és késével megsebesítette a feleségét a karján.

FRISSÍTÉS 11:00

A helyi rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a letartóztatott gyanúsított korábban már büntetve volt erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. A 31 éves férfi külföldi — egyes források szerint szomáliai –származású, norvég állampolgár, aki a három áldozat közül kettővel korábban kapcsolatban volt, de a rendőrségi tájékoztatás nem tért ki a kapcsolat természetére.

A halálos áldozat az autójában várakozott egy családtagjára, amikor a tettes rátámadt, és halálra szurkálta. Őt nem ismerte az elkövető.

FRISSÍTÉS 15:30

A rendőrség visszavonta, hogy a gyanúsított büntetett előéletű lett volna, valójában a bíróság korábban felmentette, és 2014-15-ben pszichiátriai kezelés alatt állt erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.

Jelenleg azt vizsgálják, hogy az elmeállapota befolyásolta-e a mostani bűncselekmény elkövetése során.

Késeléses támadás Glasgow-ban, az elkövetőt lelőtték

Három embert késeltek halálra. A legnagyobb skót városban egy hotelhez vezető lépcsőn történt a támadás.