Késeléses támadás Glasgow-ban, az elkövetőt lelőtték

Hat embert késeltek meg Galsgow belvárosában, a Park Inn hotelban. Az egyik sérült egy rendőrtiszt. A támadót lelőtték. A BBC úgy tudja, hogy három embert késeltek halálra.

A skót rendőrség egyelőre azt erősítette meg, hogy egy rendőrtisztet megkéseltek. A helyszínre, a West George utcában található Park Inn hotelhez különleges egységek érkeztek. Médiaértesülések szerint a szállodát jelenleg menedékkérők elszállásolására használják.

A közlemény szerint a hatóságok a helyzetet kézben tartják, és a lakosság nincs veszélyben.

Humza Yousaf skót igazságügyminiszter Twitteren közölte, hogy a kormányt már tájékoztatták a helyzetről.

Craig Milroy szemtanú az események végét látta egy közeli irodaépületből. Azt mondja, látta, hogy négy embert elvisznek a mentők.

„Láttam egy férfit a földön feküdni, afrikai származásút. Nem volt rajta cipő. A földön feküdt és az oldalát szorította. Nem tudom, hogy golyó vagy késszúrás okozta seb, vagy mi lehetett”

– nyilatkozta a szemtanú.

Suspected attacker shot dead in Glasgow major incident

There have been multiple fatalities in a suspected terror attack in Glasgow, a police source has told The Telegraph. The incident took place on West George S…

Craig Milroy azt mondta, ő az egyike volt annak a négy embernek, akiket elvittek a mentők. Úgy gondolja, hogy ő az egyik áldozata a támadásnak.

Később felfegyverzett rendőröket láttak a hotel felé rohanni.

Egy másik szemtanú pedig elmondta, látta, ahogy a késes támadó bemegy a hotelba és megszúr két embert.

A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy hat embert vittek kórházba, közülük az egyik egy rendőrtiszt, súlyos sebesüléssel. Valamint azt is, hogy a támadót a rendőrök lelőtték.