Kanye West amerikai elnök akar lenni

A korábban Donald Trumpot támogató rapper a Twitteren jelentette be, hogy indul az Amerikai Egyesült Államok elnökségéért. 

A rapper, aki az elmúlt évben prédikátorrá avanzsált és vasárnapi összejöveteleket kezdett tartani, szombaton bejelentette, hogy elindul az amerikai elnöki székért – írja a Daily Wire. 

Kanye West a Twitter oldalán tette közzé, hogy csatlakozik a 2020-as versenyhez. Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa már ki is jelentette, hogy támogatja a rappert.

West számtalan ellentmondásos politikai kijelentést tett az évek során. Az elmúlt években azzal okozott megdöbbenést, hogy nyíltan támogatni kezdte Donald Trumpot, és többször utalt rá, hogy 2024-ben indulna a választásokon.

Kanye West announces presidential bid

American rapper Kanye West, a vocal supporter of President Donald Trump, announced on Saturday that he would run for president in 2020.Subscribe: http://smar…

West vélhetően párt nélküli jelöltként indulna és esélyeit a fogadóirodák 2%-ra teszik.

A bejelentés posztja hatalmas aktivitást váltott ki a közösségi oldalakon, azonban a politikai szakértők szerint Westnek nem sok esélye van. Egy elnöki kampány ugyanis rengeteg pénzt felemészt. Hillary Clinton 2016-os, vesztes kampánya 1 milliárd dollárba került, míg Trump 646 millió dollárt költött.

Bár West gazdag,  az elmúlt években többször is nagy adósságot halmozott fel és kérdés, hogy ki fektetne be a kampányába.

Ennek ellenére nem lehet teljesen félresöpörni a hatalmas népszerűségnek örvendő rapper kampányát. Bár az Egyesült Államokban nem sok esélye van párton kívüli jelölteknek, 2016-ban a zöldpárti Jill Stein és a libertárius Gary Johnson a szavazatok 4.5%-át vitte el, ami a szoros eredményre való tekintettel elsősorban Donald Trump győzelméhez járult hozzá.

Dua Lipa izraeli „kamu zsidókról” posztolt

Az albán származású brit popsztár megosztott egy bejegyzést, ami szerint Izrael társadalmilag, gazdaságilag és fizikailag is „megfojtja” a palesztinokat.