Dua Lipa izraeli „kamu zsidókról” posztolt

Az albán származású brit popsztár megosztott egy bejegyzést, ami szerint Izrael társadalmilag, gazdaságilag és fizikailag is „megfojtja” a palesztinokat. 

Dua Lipa megosztott egy antiszemita posztot 46 millió Instagram-követőjével. A 24 éves énekesnő a felháborodást követően levette a közösségi oldaláról a bejegyzést, amelyben többek között az is szerepelt, hogy az amerikai kormányt „kamu keresztények”, az izraelit pedig „kamu zsidók” vezetik – írja a Jewish News.

A bejegyzést eredetileg egy másik felhasználó osztotta meg, amit az énekesnő egy az egyben átvett. A poszthoz fényképek is voltak mellékelve, amin izraeli katonák állítólag kiskorú arabokat tartóztatnak le. A bejegyzés szerint „Izrael társadalmilag, gazdaságilag és fizikailag is megfojtja a palesztinokat.”

„Az egyetlen igazolása annak, hogy a (palesztinok) nem érdemelnek szabadságot, az az, hogy a Hamász Izrael elpusztítását hirdeti. Ami teljesen nevetséges mert az Egyesült Államok (kamu keresztények Közép-Nyugaton) és Izrael (kamu zsidók a kormányban) kreálták a hamast [sic!], hogy ti zsenik elhiggyétek, hogy a Hamasz a felelős évtizedek megszállásáért, elnyomásáért, etnikai tisztogatásáért és gyilkosságaiért”

– állítja a zavaros poszt.

A bejegyzés az amerikai lázongásokra hivatkozva azon panaszkodott, hogy mindenki az amerikai esettel foglalkozik és a világot nem érdekli eléggé a palesztinok ügye.

Dua Lipa később letörölte a posztot. A 24 éves énekesnő élettársa Anwar Hadid, akinek édesapja Mohamed Hadid palesztin származású amerikai üzletember.

A BDS-bojkottmozgalom már évek óta igyekszik meggyőzni a nemzetközi hírességeket, hogy ne koncertezzenek Izraelben.

Dua Lipa még nem lépett fel a zsidó államban.

Finn Amnesty: Izrael rosszabb, mint a Hezbollah

Syksy Räsänen megjegyzése, melyet röviddel azután tett, hogy Németország betiltotta a libanoni terrorszervezet egészét, heves kritikákat vont maga után.