Jövő péntektől utazhatunk Angliába karantén nélkül

A brit kormány közzétette a listát, hogy mely országok polgárai utazhatnak be július 10-től Angliába, karanténkötelezettség nélkül. Magyarország rajta van, de például Románia és Svédország nincs.

59 ország és 14 brit tengerentúli terület szerepel a kormány listáján. Ezen országok polgárai a kéthetes kötelező karantén nélkül léphetnek be Angliába, amennyiben a beutazást megelőző két hétben nem jártak olyan országban, amely nincs a listán.

A listában szerepel Magyarország, Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország, Spanyolország és Olaszország, Görögország, Franciaország és Belgium.

Nincsen rajta viszont a közép- és kelet-európai EU-országok közül Bulgária és Románia, valamint Svédország, Portugália, Kína és az Egyesült Államok.

Skóciában és Walesben még nem döntenek arról, hogy enyhítik-e az utazási korlátozásokat, és a most bejelentett változásokat „kaotikusnak” nevezték.

A karanténszabályok Észak-Írországban is érvényben maradnak az Egyesült Királyságon és az Ír Köztársaságon kívülről érkező látogatók számára.

Javul a helyzet a briteknél, nyitnak az éttermek, szállodák

Lazítani lehet az emberek közötti kötelező távolságtartást előíró szabályt is – jelentette be Boris Johnson miniszterelnök.