Netanjahu: van ami nem várhat a koronavírus utánig

Brian Hook amerikai különmegbízottal találkozott az izraeli miniszterelnök. A megbeszélésen Netanjahu burkoltan beszólt Beni Ganznak is, amiért az azt mondta, hogy a „koronavíruson kívül minden várhat” – számol be az Arutz7 izraeli hírportál.

A megbeszélésen Netanjahu és Hook számos kérdést érintettek, köztük országaik közös erőfeszítéseit az iráni atom- és fegyverkezési program ellen.

Netanjahu finoman a Kék-Fehér párt vezetőjének, Beni Ganznak is beszólt, amikor azt mondta „fontos kérdéseket kell megbeszélni, olyanokat, amik nem várhatnak a COVID-19 elmúlásáig.”

Netanjahu megjegyzése arra vonatkozott, hogy Ganz a kormányülésen azt mondta, hogy a koronavírus miatt egészségügyi és gazdasági krízis menedzselésén kívül minden más kérdés „várhat.”

Ganz hasonlóan nyilatkozott Avi Berkowitz amerikai különmegbízottal és David Friedman amerikai nagykövettel folytatott megbeszélésén is, amikor azt mondta, hogy a miniszterelnök által beharangozott július elsejei dátum, melyet az annektálás (jogkiterjesztés) indításának napjaként tűzött ki, nem „szent nap”, később is megléphető az annektálás.

Netanjahu Hookkal való találkozóján hangsúlyozta az Irán által jelentett fenyegetettség fontosságát, kijelentve, hogy „nem várhatunk addig, míg kifejlesztik atomfegyverüket, mert addigra már késő lesz.”

„Irán nem engedi, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vizsgálódjon az országban, miközben Irán fegyverrel, kiképzési programmal és pénzzel támogatja a terrorizmust.”

Pompeo: büszke vagyok, hogy Izrael része a történetemnek

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy Irán ne jusson atomfegyver birtokába.