Teheránban játszódó thrillert vett az Apple a Fauda készítőitől

A sikeres izraeli alkotók új sorozata már a jövő héten látható az Apple TV+ csatornáján. A kémtörténet az iráni-izraeli konfliktus egy új nézőpontját veti fel.

A JTA arról számolt be, hogy a népszerű Fauda sorozat írója, Moshe Zonder új munkájának sugárzási jogához jutott az Apple TV+. A „Teherán” című újabb kémsorozat Izraelben már a jövő hét közepétől, június 22-től látható.

A Fauda két producere, Dana Eden és Shula Spiegel hosszas egyezkedés után, több millió dolláros áron tudta értékesíteni a filmjogokat a Cineflix Rights and Paperplane Productions cégnek.

A Fauda az elmúlt évek egyik szenzációja a Netflix csatornáján látható filmsorozatok közül. Egy izraeli különleges terrorelhárító egység mindennapos kihívásait mutatja be különböző arab ellenséges szervezetekkel szemben. Alkotói között vannak korábbi izraeli titkosügynökök is.

Imádja a Fauda legújabb évadát az arab világ

Az izraeli televíziós sorozat már jó ideje nagyon menőnek számít szerte a világon, ám a harmadik évad immár számos arab ország egyik legnézettebb műsorává is vált.

A Teheránban az izraeli színésznő, Niv Sultan által alakított kém azzal a megbízatással jut be Iránba, hogy közel férkőzzön az állami nukleáris programokhoz, és lehetőség szerint ezekkel kapcsolatos titkos adatokkal lássa el a Moszadot.

A terv azonban meghiúsul, és a kém egykori iráni gyermekkorának helyszínén különös szövetségesekre lel az iráni rezsim ellenzéki tagjai között. Mindezt úgy, hogy felfedezi saját identitását és kulturális gyökereit.

A filmmel új megvilágításba akartuk helyezni az iráni-izraeli konfliktust. Inkább olyan egyetemes kérdéseket vizsgálunk, mint a bevándorlás, az identitás, hazaszeretet, és hogy vajon meg tudunk-e szabadulni ezektől a kötöttségektől

– fogalmazott Moshe Zonder, a történet fő szellemi atyja.

טהרן כבר כאן 🇮🇷🔥

כאן 11 | ימי שני ב-21:15 רק בכאן 11, באתר וביישומון כאן. לצפייה: https://www.kan.org.il/page.aspx?landingPageId=1211הפקת ענק בין-לאומית שנכנסת למעמקי המקום ה…