Imádja a Fauda legújabb évadát az arab világ

Az izraeli televíziós sorozat már jó ideje nagyon menőnek számít szerte a világon, ám a harmadik évad immár számos arab ország egyik legnézettebb műsorává is vált.

Az izraeli 13-as csatorna szerint az izgalmas sorozat, amely egy izraeli terrorellenes különítmény tevékenységébe enged bepillantást, Libanonban jelenleg a legnézettebb Netflix program, a hatodik legnépszerűbb Jordániában és a harmadik legkeresettebb az Egyesült Arab Emírségekben – írja a The Algemeiner.

A tévézésre fordított idő a világ minden táján csúcsokat dönt, hiszen a koronavírus-járvány miatt emberek milliói kényszerülnek az otthonukba zárva eltölteni a napjaikat.

Fauda: Season 3 | Official Trailer | Netflix

„Fauda” (Arabic for ‘Chaos’) tells the story of an undercover unit in the Israeli Defense Forces, Focusing on Doron Kavillio (Lior Raz). In season 3, Doron i…

Arra a kérdésre, hogy miért olyan népszerű a sorozat, az alkotás társszerzője, Avi Issacharoff azt emelte ki, hogy a párbeszédek nagy része arabul hangzik el.

„Úgy gondolom, hogy a siker részben az arab nyelvnek köszönhető, és annak, hogy a történetet mindkét oldalról bemutatjuk, nem csak izraeli nézőpontból” – mondta.

„Természetesen a korona is hozzájárul – azaz az a tény, hogy az emberek otthon ülnek és nincs semmi dolguk, ami minden bizonnyal arra ösztönzi őket, hogy tévét nézzenek, még akkor is, ha ez adott esetben egy izraeli sorozatot jelent” – tette hozzá Issacharoff.

Lior Raz, aki a sorozat főszereplőjét, Doront játssza, azt mondta, hogy a sorozat sikere az arab világban „nagyon-nagyon izgalmas”.

„Nagyon örülünk annak, hogy sikerült elérnünk az arab közönséget, amellyel általában nincs kapcsolatunk” – tette hozzá.

Videón üzentek rajongóiknak a Fauda színészei

A népszerű, palesztin terroristákra vadászó elit izraeli egységet bemutató sorozat 3. évada a múlt héten debütált a Netfixen.