Netanjahu három testőre is megfertőződött a vírussal

Szombat estére 18972-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben — írja az ÚjKelet.

Az oktatási minisztérium adatai alapján 493 tanuló és alkalmazott tesztje lett pozitív a koronavírusra, 177 intézmény került bezárásra és jelenleg 25821 személy van karantén alatt.

A katonai rádió szerint három testőr Benjamin Netanjahu miniszterelnök rezidenciáján pozitívnak bizonyult a koronavírusra. A miniszterelnöki hivatal azt nyilatkozta, hogy Netanjahut néhány nappal ezelőtt tesztelték a koronavírusra, az eredmény negatív lett, és nem kell karanténba vonulnia, mert az őrök nem voltak a közelében.

Reuven Rivlin elnök rezidenciája este közölte, hogy az egyik alkalmazott tesztje szintén pozitív lett a Covid-19 vírusra.

Most konzultációk folynak az Egészségügyi Minisztérium illetékes hatóságaival arról, hogy kit kell karanténba küldeni, és milyen következményekkel jár ez Rivlin elnökre nézve.

Ahogy arról pénteken a Neokohn is beszámolt, visszatérni látszik a koronavírus Izraelben, napok óta folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma.

Tovább nyomják a vészféket: Izrael benézte a túl korai újrakezdést

Visszatérni látszik a koronavírus, a zsidó államban nem pánikolnak. Továbbra is lehet ünnepelni, amíg nincsenek többen 250 embernél.