Ötven új alijázó volt kitéve a koronavírus-fertőzésnek a repülön

Csak a megérkezés után derült ki, hogy az egyik utas koronavírusos volt az Észak-Amerikából érkező repülőn, amelyen 50 újonnan Izraelbe települő amerikai utazott.

A Nefesh B’Nefesh, az alijázást segítő szervezet, amely a járatot is szervezete, megerősítette, hogy az egyik amerikai utas tesztje pozitív lett – írja a Vos Is Neias? a JTA híre alapján.

A nő, úgy tudni, egy amerikai labortól kapta az eredményt, miután megérkezett Izraelbe. A lányának, aki vele utazott a repülőn, negatív lett a tesztje.

A Nefesh szerint a nő betartotta a megfelelő védekezést, maszkot viselt, és ügyelt a higiéniára. Egy név nélkül nyilatkozó utas ugyanakkor azt mondta, hogy a szabályokat nem teljesen tartották be.

„Az emberek közel voltak egymáshoz, levették a maszkot, álltak a folyosókon és beszélgettek egymással maszk nélkül. Egyáltalán nem érzetem biztonságban magam”

– mondta az utas.

Az összes utasnak otthoni karanténban kell maradnia az érkezést követően, az izraeli kormány jelenlegi rendelete alapján.

A repülőjárat egy rekord hónapot követően érkezett – mondta a Nefesh. Májusban csaknem nyolcszázan jelezték a szervezetnek, hogy Izraelbe szeretnének települni, ez minden idők legmagasabb számú jelentkezése.

Nagy alija hullámra számítanak Izraelben a járvány lecsengése után

„Így volt ez a történelem során több krízishelyzet után is a világon szétszórt zsidó közösségek körében az államalapítás óta”